2024.03.29, Péntek
Indulhat a békéscsabai fesztiválpark környezetrendezése
csabaikolbaszfesztival.hu

Indulhat a békéscsabai fesztiválpark környezetrendezése

ted.europa.eu, palyazatok.bekescsaba.hu

2018.07.06. 11:45 - Antal Zsófia

A CsabaPark közmű- és infrastruktúrafejlesztését a Swietelsky hajtja végre egy átfogó uniós pályázat keretén belül.

Hirdetés

A Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezi a békéscsabai CsabaPark Fesztiválhelyszín út-, közmű- és környezetrendezését, valamint parkolók, és a kisfeszültségű kábelhálózat és térvilágítás kiépítését. A projekt a város önkormányzatának beruházásában, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg, szerződés szerint nettó 520 millió forintból.

Ez a projekt a közel kétszázezer négyzetméteres CsabaPark átfogó, 2019. február végéig megvalósuló fejlesztésének egyik eleme. A fesztiválhelyszín kialakításának elsődleges célja, hogy Magyarország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Csabai Kolbászfesztivál méltó körülmények között kerüljön megrendezésre.

Tavaly ősszel számoltunk be róla, hogy többek között kolbász tematikájú élményparkot hoznak létre a fesztiválhelyszínen, de megvalósul még egy bormúzeumi fogadóépület és egy pálinkamúzeum-látogatóközpont is.

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?útépítésTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusBékéscsabaparkolókvilágítás

Hírlevél

Hirdetés