2024.04.24, Szerda
Kolbász témájú élményparkot építenek Békéscsabán
funiq.hu

Kolbász témájú élményparkot építenek Békéscsabán

mti

2017.10.18. 11:27 - Szabó Ákos

Folytatódik a CsabaPark fejlesztése, felújítják a Trófea szállót, 5 kilométeres erdei sétautat és 3,5 kilométeres futópályát is építenek uniós támogatással.

Hirdetés

739 millió forintnyi uniós forrást kapott Békéscsaba a CsabaPark rendezvényközpont fejlesztésének harmadik ütemére – derül ki az önkormányzat közleményéből.  A tervezett fejlesztés során felújítják a régi Trófea szálló épületét és irodákat is kialakítanak a létesítményben. Emellett

  • egy csabai kolbász tematikájú élményparkot hoznak létre,
  • egy 5,2 kilométeres erdei sétautat és egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát alakítanak ki a Parkerdőben,
  • illetve rendezik a zöldterületet, cserjesávot ültetnek és utcabútorokat helyeznek ki.

 

Folyamatosan épül a városhoz méltó rendezvényközpont

A CsabaPark összetett fejlesztésének második üteme az idén januárban hasonlóan az uniós Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert 1,3 milliárd forintból szerdán kezdődik meg. A támogatásból 215 millióért új pálinkacentrumként működő látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új bormúzeumnak is tervezett fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig. A fesztiválközpont folyamatos beruházásának első üteme még a Modern Városok Program keretében valósult meg.

A Csabai Kolbászfesztivált egyelőre a Sportcsarnokban tartják (varosom.hu)

A CsabaPark fejlesztésének egyik fő célja, hogy az egyre nagyobb ismertségű és látogatottságú Csabai Kolbászfesztiválnak is a rendezvénycentrum adhasson majd otthont a városi Sportcsarnok helyett. Egy szeptemberi kormányhatározatból az is kiderült, hogy Békéscsaba 1 milliárd forintos állami támogatást is kap a projekthez újra a Modern Városok Program keretében.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusBékéscsaba

Hírlevél

Hirdetés