2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Tiszta lappal indít Nyergesújfalu – öko papírfeldolgozó üzem épül
illusztráció (ilcontatto.hu)

Tiszta lappal indít Nyergesújfalu – öko papírfeldolgozó üzem épül

MTI

2018.07.17. 15:59 - Veres Ida

Tizenkétezer négyzetméteres üzem épül a település ipari központjában. A 3,5 milliárd forintos beruházás révén új munkahelyek jönnek létre, mellyel a közép-európai piacot kívánják lefedni.

Hirdetés

Papírfeldolgozó üzem épül a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfalu ipari parkjában. A 12 000 négyzetméteren épülő létesítmény a Lucart olasz és francia gyáraiban készülő termékeit dolgozza majd fel, melyek éves szinten 360 000 tonna papírt állítanak elő. A beruházás a munkaállományra is kiterjed: a már jelenleg is foglalkoztatott 72 ember mellett új lehetőségek nyílnak a munkakeresők számára.  

Az üzemben újrahasznosított papíralapanyagból állítanak elő többek közt ipari papírtekercset, hajtogatott papírtörlőt, orvosi papírlepedőt és toalettpapírt.

Az itt előállított termékek az ipari felhasználókhoz és a lakossági fogyasztókhoz is eljutnak, Magyarországon kívül főként Bulgáriába, Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba, Romániába, Szerbiába és Szlovákiába exportálva.

 

Családi hagyomány a papírgyártás

A céget a Pasquni család alapította 1953-ban és vezető Olaszországban az újrahasznosított anyagokból készült, ipari felhasználású higiéniai papírtermékek piacán. Ezzel együtt Európa öt legnagyobb szereplőjének egyike a szektorban.

A Lucart csoport megjelenése a magyar piacon 2016 nyarán történt, amikor felvásárolta a hasonló termékekkel foglalkozó korábbi partnerét, a Bokk Paper Kft-t. Massimo Pasquini, a cég vezérigazgatója akkor úgy nyilatkozott, hogy a magyar partner megvásárlása a legideálisabb lépés a közép-európai terjeszkedés szempontjából.

A vállalatcsoport környezetvédelmi politikájával összhangban a nyergesújfalui üzem is meg kívánja szerezni az uniós ökocímke tanúsítványokat.

munkahelyekMi épül?üzemépítéspapíriparNyergesújfalu

Hírlevél

Hirdetés