2024.04.20, Szombat
Kínai orvoslást alkalmazó központ és apartmanpark épül Vas megyében
Illusztráció: A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Kínai orvoslást alkalmazó központ és apartmanpark épül Vas megyében

MTI

2018.09.30. 09:00 - Veres Ida

Többek között a Magyarország iránt megnőtt érdeklődés ösztönözte a kínai befektetőket az építkezésre.

Hirdetés

Hagyományos kínai orvoslást alkalmazó központ és egy hozzá kapcsolódó apartmanpark alapkövét rakták le csütörtökön Celldömölkön. A 600 millió forintos beruházás kínai magántőkéből valósul meg – derült ki az MTI híréből.

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szomszédságában megépülő létesítmény kivitelezése ősszel kezdődik és 2019 év végéig készül el – árulta el az alapkőletételi ünnepségen az MTI-nek Heinrich Máté, a fejlesztést magyar részről koordináló Nyugat-Magyarországi Innovációs Centrum igazgatója.

A kínai befektetők azt várják, hogy évente tízezer pácienst is kezelhetnek majd a központban, a gyógyturizmus növekedése pedig a szálláshelyek további bővítését teszi majd lehetővé.

Egyre több kínai turista érkezik Magyarországra

Csou Hszin-csan, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa elmondta: a kínai turisták érdeklődése nő Magyarország iránt. 2016-ban 160 ezer, 2017-ben már 230 ezer kínai turista érkezett ide, az idén várhatóan 300 ezren érkeznek. Ezt és a gazdasági kapcsolatokat is ösztönzi szerinte, hogy Budapest és Peking között közvetlen repülőgép járat van, és további fejlődést hoz, hogy közvetlen járat indítását tervezik az idén Sanghai és Budapest között.

 

A közelben lévő bazalthegy fontos a kínai gyógyászatban

A beruházáshoz hozzájárult, hogy az Európai Unió országai közül Magyarországon ismerték el törvénybe foglalva a hagyományos kínai orvoslást. A projektismertetőben elhangzott, hogy a közeli Ság hegy vulkáni eredetű bazalthegy, magnetikus gyógyhely, amely csakúgy, mint a Vulkánfürdő gyógyvize, a kínai gyógyászatban is fontos eszköz lehet.

Mi épül?turizmusegészségügyCelldömölk

Hírlevél

Hirdetés