2024.03.28, Csütörtök
A HBM már készíti a Magyar Nobel-díjasok K+F Park második irodaházának mélyalapozását
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A HBM már készíti a Magyar Nobel-díjasok K+F Park második irodaházának mélyalapozását

magyarepitok.hu

2018.10.05. 12:34 - Regon

A cég 2019 tavaszára készül el munkarészével, utána indulhat meg a hatszintes épület szerkezetépítése.

Hirdetés

Idén nyáron újabb, hatszintes irodaház építése indult el a budapesti Magyar Nobel-díjasok K+F Parkban, a májusban átadott Ericsson ház közvetlen szomszédságában, a Duna partján. Az ingatlan fejlesztője a WING Zrt., az épület mélyépítési munkáit pedig a HBM Kft. végzi. A HBM feladata, hogy a mélyépítési kockázatokat teljes körűen kezelve megépítse a 4 pinceszintes garázsrész munkatérhatárolását, cölöpözését és alaplemezét, utat biztosítva az épület szerkezetépítéséhez. A cég kivitelezésében elkészül az ideiglenes talajhorgonyokkal megtámasztott munkatérhatároló résfal, majd ezt követően a földkiemelési munkák, valamint a cölöpökkel gyámolított alaplemez.

A munkatérhatárolási és alapozási rendszernek különleges kihívásoknak is meg kell felelnie. Az építési terület az egykori Duna meder és Lágymányosi tó feltöltött helyére esik, mindezek mellett a kettes metró alagútjából kitermelt anyag is a területen került deponálásra. Az így kialakult egyedülálló talajkörnyezet, valamint a Duna közelsége meghatározó szerepet játszott a megfelelő műszaki megoldás kiválasztásában.

A cég várhatóan jövő májusra készül el a teljes munkarészével. A speciális technológiát, amellyel a HBM dolgozik, a Szervita téri építkezés kapcsán mutattuk be részletesen.

A képre kattintva galéria nyílik!

A szóban forgó irodaház előbérletben történő bérbeadását és az építés megkezdését idén júniusban a WING Zrt. és az evosoft Hungary Kft. közös közleményben jelentették be. Akkor azt írták, a cég egyetlen irodaházba vonja össze a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét, és ezáltal mintegy 1500 dolgozóját. A közlemény szerint a teljesen akadálymentes épület hasznosítható bruttó alapterülete 22 ezer négyzetméter lesz, a Siemens leányvállalata ebből 20.400 négyzetmétert vesz birtokba hosszú távú bérleti szerződéssel.

Az „A” kategóriás, LEED Gold környezettudatossági minősítést megcélzó épülethez egy 520 férőhelyes, földalatti parkoló is tartozik majd. Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021 januárjában nyitja meg kapuit.

Galéria

Wing Zrt.Mi épül?mélyépítésHBM Kft.iroda

Hírlevél

Hirdetés