2022.12.07, Szerda
Évi hétmillió pumpa kerülhet ki Bercel új autóipari üzeméből
MTI

Évi hétmillió pumpa kerülhet ki Bercel új autóipari üzeméből

MTI

2018.10.01. 10:38 - Antal Zsófia

A Nógrád megyei településen 15 milliárd forintot ruházott be egy japán tulajdonú vállalat, a pénzből többek között új csarnok épült és egy meglévő is megújult.

Hirdetés

Új csarnokot avattak pénteken a berceli NIDEC GPM Hungary Kft.-nél. A japán tulajdonú autóalkatrész-gyártó üzem beruházása 15 milliárd forintból készült el. Sőregi Tibor, a NIDEC berceli gyárának igazgatója ismertette: a beruházásban megépült egy új logisztikai csarnok, valamint kibővítették és felújították a szerelőcsarnokot, a következő négy-öt évben pedig további gyártósorokat és technológiát telepítenek Bercelre.

Az automatizált tevékenységgel a következő évben egymillió olaj- és vízpumpát gyártanak autómotorokhoz, a következő öt évben elérik az évi hétmillió darabot. A berceli gyár termékei a német Daimler és Getrag járműveibe kerülnek, a jövőbeni tervek pedig az összes nagy autóipari gyártót - a Volkswagent, az Audit, a Porschét – lefedik.

fotó: MTI

A berceli NIDEC-ben jelenleg 240 ember dolgozik. Amikor minden gyártócellát beépítenek, akkor első körben kevesebb, 160-170 munkatársra lesz szükségük, majd a következő évek fejlesztéseinek eredményeiként, a termelési mennyiség növekedése és az újfajta technológiák bevezetése után 5-600 embert alkalmaznak majd. A tervek szerint Bercelen nem csak pumpát gyártanak, hanem vezérlőegységet és motort is tudnak gyártani és összeszerelni.

Az ünnepségen Wilhelm Steger, a NIDEC alelnöke és Stefan Hornivius ügyvezető igazgató ismertették, hogy az elektromotorok tekintetében piacvezető cég 1945-ben alakult, ma 120 ezer embernek ad munkát, és 430 országba gyártja termékeit. A NIDEC (amely a berceli gyárat 2010-ben vette meg) 2017-ben 12 milliárd eurós árbevételt ért el.

munkahelyekMi épül?autóiparcsarnoképítésüzemfejlesztésBercel

Hírlevél