2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Teljessé vált Kisvárda elkerülőút hálózata
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Teljessé vált Kisvárda elkerülőút hálózata

magyarepitok.hu

2018.11.23. 13:02 - Antal Zsófia

A Ke-Víz és a Zemplénkő munkájának köszönhetően most átadták az északkeleti tehermentesítőt is, valamint számos új csomópontot is kialakítottak.

Hirdetés

Három fontos közlekedésfejlesztési beruházást adtak át péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Elkészült az 1 kilométer hosszú, 2x1 sávos északkeleti tehermentesítő út, mely egyben a stadion közúti megközelíthetőségét is biztosítja. Az útszakasz a 4109-es Papi és a 4145-ös Litki összekötő utak között épült ki, ezeknél a találkozásoknál, valamint a 4111-es Jéki úti kereszteződésben körforgalmat is kialakítottak. A 759,8 millió forintos beruházás kivitelezői a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. voltak.

Bogdán Béla, a beruházó NIF Zrt. projektvezetője kiemelte: Kisvárda lakott területére hét országos közút is bevezet, a most átadott beruházással pedig immár mindegyiknek van külterületi kapcsolata. Így kiegészült a tavaly átadott déli elkerülő, Kisvárda és Fényeslitke teljesen körbejárható, és közvetlenné vált a kapcsolat a 4-es főúttal is.

Szintén átadásra került az új Hármas úti körforgalom, mely a város belterületén, az említett Papi, Litki és Jéki utak találkozásánál valósult meg a korábbi kedvezőtlen csatlakozási szögű, négyágú útkereszteződés helyén. A kivitelezést 386,6 millió forintból itt szintén a Ke-Víz 21 Zrt., a ZEMPLÉNKŐ Kft. valamint az MHM Product Kft. végezték. A csomópontban új gyalogos átkelőhelyek és közvilágítás is létesültek.

A képre kattintva galéria nyílik!

A város belterületén egy további csomópont is létrejött, méghozzá a 3832-es jelű északi bekötőúton, a Mátyás Király utcában. A járműosztályozós csomópont megvalósítására – melyet a Ke-Víz 21 Zrt. és az MHM Product Kft. végzett – a város északi fejlesztési terület feltárásának biztosítása érdekében volt szükség. A fejlesztés költsége nettó 290,8 millió forint volt.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Útépítéselkerülő útKisvárdaZemplénkő Kft.MHM Product Kft.

Hírlevél

Hirdetés