2024.07.17, Szerda
Ennek a beruházásnak köszönhetően javul a közlekedés Szihalomnál
Fotók: HE-DO Kft.

Ennek a beruházásnak köszönhetően javul a közlekedés Szihalomnál

magyarepitok.hu

2020.08.19. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

A szakaszon a burkolat megerősítése mellett a szakemberek buszöblöket, peronokat, és hidat is felújítottak.

Hirdetés

Teljesen felújított úton haladhat a forgalom a HE-DO Kft. munkájának köszönhetően Szihalomnál. A 33102-es jelű Egerfarmos bekötőút több mint 3 kilométer hosszú szakaszának burkolatfelújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzési eljárást, amit a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium nyert el.

A szakaszon a burkolat megerősítése mellett a szakemberek buszöblöket, peronokat és hidat is felújítottak több mint 245 millió forintból.

Fotók: HE-DO Kft.


Könnyebben megközelíthető lesz Egerfarmos térsége

„A felújítás Szihalom belterületét és egy külterületi szakaszt érintett. Feladatunk a 2x1 sávos aszfaltburkolat megerősítése volt a meglévő szélességében a kijelölt helyeken burkolatcserével és két réteg aszfalt beépítésével, valamint teherbíró padkákat építettünk a szükséges ívekben” - mondta Pintér Gábor, a HE-DO Kft. projektvezetője.

 

Fotók: HE-DO Kft.

„Az érintett útcsatlakozások, buszmegállók, peronok, valamint a hozzájuk kapcsolódó járdák átépítését-, illetve a közmű-fedlapok szintre emelését szintén elvégeztük. A munkához tartozott az M3-as autópálya felett átvezető 6195-ös törzsszámú híd felújítása is, amin alvállalkozó bevonásával végeztük el a hídszegélyek korrózióvédelmi bevonatának az erősítését és az aszfalt kopóréteg cseréjét. A munkálatokat augusztus 20-ig befejezzük, a műszaki átadás-átvételi eljárás augusztus 26-án zárul le” – ismertette a projektvezető.

A 2020 májusában megkezdett felújításának köszönhetően könnyebbé válik Egerfarmos lakóinak közlekedése, valamint a község megközelíthetősége is.

ÚtépítésKM Építő Kft.HE-DOútfelújításEgerfarmosMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés