2024.07.18, Csütörtök
Elrajtolt a vezető hazai cserépgyártó alföldi gyárépítkezése
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Elrajtolt a vezető hazai cserépgyártó alföldi gyárépítkezése

magyarepitok.hu

2019.05.07. 12:05 - Szabó Ákos

Kétmilliárd forintos beruházással bővíti kunszentmiklósi termelőkapacitását a Terrán Tetőcserép Gyártó.

Hirdetés

Folyamatosan növekszik az építőipar, így egyre nagyobb szükség van az építőipari gyártók fejlesztéseire – fejtette ki Varga Mihály Pénzügyminiszter a Bács-Kiskun megyében található Kunszentmiklóson délelőtt, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. második helyi üzemcsarnokának alapkőletételén. Az összesen 2 milliárd forintos beruházást az állam mintegy 500 millió forinttal támogatja. A beruházásban egy mintegy 3000 négyzetméteres létesítményt adnak át, mellyel 20 új munkahelyet teremtenek.

 

Innovatív megoldásokkal segítenek a dolgozók

Felkészülve a hazai és nemzetközi tetőcserép piacokon várható további fellendülésre, az új épületbe automata gyártó gépsor kerül, melynek köszönhetően a gyártókapacitást megkétszerezik. Ennek köszönhetően jobban tudják alkalmazni a legfeljebb két műszakos munkavégzést, mellyel a munkatársak számára is még inkább tervezhető munkarendet alakít ki a vállalat.

 

Varga Mihály pénzügyminiszter és Gódi Attila, a Terrán vezérigazgatója (a képre kattintva galéria nyílik)

A Terrán nem csupán kiemelkedő szereplő a magyar és régiós építőipari alapanyagpiacon, a magyar vállalat jelentős hangsúlyt fektet az innovációra is. A vállalat nemrég dobta piacra az Elon Musk hasonló termékét is megelőző napelemes tetőcserepét, a Generont, melyről Gódi Attila, a vállalat vezérigazgatója nemrég adott részletes interjút lapunknak.

“A beruházással és a kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokkal új munkahelyeket teremtünk és még inkább képesek leszünk megfelelni a rohamosan fejlődő építőipar mennyiségi és minőségi elvárásainak."

- emelte ki a délelőtti alapkőletételen a cégvezető.

Galéria

Iparági hírekTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.üzemfejlesztésKunszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés