2023.03.27, Hétfő
Új terepet kapnak a kézilabdázók Tatabányán
Illusztráció (tata.hu)

Új terepet kapnak a kézilabdázók Tatabányán

MTI

2019.02.06. 16:15 - Almási Krisztina

A KÉSZ Zrt. kivitelezésében elstartolt az 1500 négyzetméteres kézilabdacsarnok építése, ahol a speciális borítású pályát a gimnázium diákjai és az utánpótlás-nevelés résztvevői is használják majd.

Hirdetés

Megkezdődtek egy új kézilabdacsarnok építésének munkálatai a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében egy egymilliárd forintos beruházásában Tatabányán. A sportlétesítmény építése szorosan kapcsolódik az Árpád Gimnázium teljeskörű felújításához, melynek fejlesztéséhez az önkormányzat 2,1 milliárd forintos támogatást kapott a Modern Városok Program keretében. A korszerűsítés során az oktatási intézményt reálgimnáziummá építik át, melyet a Laterex Építő Zrt. valósít meg.


A csarnok fontos szerepet kap az utánpótlás-nevelésben

Az 1500 négyzetméteres kézilabdacsarnokot a gimnázium telkén építik fel előregyártott vasbeton-elemekből. A létesítmény az iskola felől és az utcafrontról egyaránt megközelíthető lesz.

A csarnokot a legmodernebb speciális borítással látják majd el, amely alkalmas lesz edzőmérkőzések és kisebb tornák megrendezésére is. A létesítményt a délelőtti időszakban a gimnazisták használhatják majd, a délutáni időszakban pedig az utánpótlás nevelésében tölthet be szerepet – adott tájékoztatást Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club (TSC) elnöke.

A klubelnök hozzátette azt is, hogy

a megyeszékhelyen közel 300 igazolt kézilabdázó van.

Tatabányán jelenleg egyetlen akkreditált kézilabdapálya található a Földi Imre Sportcsarnokban, ahol délutántól este kilenc óráig folyamatosak az edzések, itt gyakorolnak a Grundfos KC férfi- és a TSC NB II-es női csapata mellett az utánpótlás együttesek.

A város önkormányzata 292 millió forinttal támogatja a csarnok építését, a sportklub 53 millió forinttal járul hozzá, a fennmaradó 620 milliót pedig társasági adóból biztosítják. A csarnok várhatóan még idén ősszel elkészül.

LATEREX Építő Zrt.KÉSZ CsoportMi épül?sportberuházásoksportcsarnokTatabánya

Hírlevél

Hirdetés