2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Tatabányai gimnáziumot bővít új emelettel a Laterex
wikimedia.org

Tatabányai gimnáziumot bővít új emelettel a Laterex

ted.europa.eu

2018.06.04. 16:51 - Antal Zsófia

A több mint ötezer négyzetmétert érintő, 1,6 milliárd forintos projektben az iskola nem csupán tantermekkel, hanem új közösségi terekkel is gazdagodik.

Hirdetés

Reálgimnáziummá építik át a Tatabányai Árpád Gimnáziumot a Modern Városok Program keretében. A Fő téren álló épület bővítése és felújítása nettó 1,648 milliárd forintból valósul meg a Laterex Építő Zrt. kivitelezésében.

A bővítés elsősorban a meglévő, jelenleg földszintes Álmos vezér úti szárny emeletráépítésével valósul meg. Az intézménynek most nincsen közösségi tere, aulája, a bővítés mellett így a belső struktúra átrendezésére is szükség lesz. A kivitelezés befejeztével a gimnáziumban egyszerre 1349 fő tartózkodhat majd.

Az iskola új tantermeket és akadálymentes bejáratot kap, efölé előtetőt emelnek. Kicserélik a homlokzati nyílászárókat és a belső fal- és padlóburkolatokat, a homlokzat emellett külső árnyékolást, hőszigetelést és új felületképzést kap. Az épület ellenállóvá válik a földrengésekkel szemben is: több helyen monolit vasbeton merevítő falat, alatta vasbeton sávalap kiegészítést helyeznek el.

Az átalakítás és bővítés összesen 5042 m2-t érint az épületben, ebből az új, elsősorban ráépítéssel készülő részek összesen 1376 m2-t tesznek majd ki. A projekt érinti az épület környezetét is: a rendőrség felőli oldalkertet és a könyvtári szárny feletti részt parkolóvá alakítják át, új kerékpártárolót építenek, valamint több mint 3000 m2-en végeznek kertépítési munkát.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?Modern városok programTatabányaiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés