2024.03.29, Péntek
Az egészségügyi kutatást és betegellátást támogatja az új budapesti tudásközpont
Illusztráció (gyenesiskola-konyvtar.blog.hu)

Az egészségügyi kutatást és betegellátást támogatja az új budapesti tudásközpont

MTI

2019.04.30. 16:03 - Almási Krisztina

A fejlesztés célja, hogy növelje a felsőoktatás versenyképességét, valamint támogassa az innovációs törekvéseket.

Hirdetés

Egy egészségipari és biotechnológiai tudásparkot hoznak létre a főváros VIII. kerületében, amely az egészségipari igényekhez illeszkedő szolgáltatásokat fog nyújtani és a betegellátásban hasznosítható kutatásokat végez majd. A fejlesztés a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint Józsefváros együttműködésében fog megvalósulni.

A tervek szerint az idén elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, jövőre elindulhat az építkezés első üteme, 2021-ben pedig a második ütem kivitelezése. A három egyetem azért kötött stratégiai együttműködést, hogy egy olyan egészségipari-biotechnológiai tudásparkot hozzanak létre, amely meghatározó szerepet vállal:

  • az orvos- és egészségtudományokhoz kapcsolódó mindennapi gyógyításban,
  • a betegellátásban,
  • valamint a gyorsan hasznosítható kutatások, tudásanyag megújításában.

A fejlesztés azt a kettős célt szolgálja, hogy a növelje a felsőoktatás versenyképességét, valamint támogassa a kutatás és innováció megújítását.

A tudáspark a tervek szerint együttműködést alakít majd ki az egészségipari, gyógyszeripari, orvostechnológiai és biotechnológiai piac szereplőivel.

A beruházáshoz Józsefváros önkormányzata telekkel járul hozzá. Várhatóan 2022-ben fog teljes üzemben működni a tudáspark.

Mi épül?Budapestoktatási beruházáskutatás-fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés