2024.03.19, Kedd
Ez a csúcskategóriás beruházás érkezik Budapest belvárosába
A Mahart épülete (444.hu)

Ez a csúcskategóriás beruházás érkezik Budapest belvárosába

MTI

2019.04.20. 07:17 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében három, műemlékvédelmi szempontból fontos épületet alakítanak át szállodává és lakóépületté.

Hirdetés

A fővárosban elkezdődhet a Vörösmarty tér szomszédságában található, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb komplex felújítása, amely a korszerűsítés után felsőkategóriás designhotelként, illetve prémium lakóépületként működik majd. A komplexumban ezen kívül üzlethelyiségek is helyet kapnak.

A patinás épületegyüttes építési engedélyét a BDPST Group ingatlanfejlesztő kapta meg, a fejlesztés pedig egy olasz építésziroda, a Lissoni Architettura tervei alapján, magyar szakértőkkel együttműködve zajlik majd. Az ötcsillagos hotelt a Marriott International lánc fogja üzemeltetni az Autograph Collection Hotels márka alatt.


Műemlékvédelmi szempontból is kiemelt beruházás

A fejlesztés a belváros három különböző építéstörténetű és homlokzatú épületének komplex rekonstrukcióját foglalja magában. Az érintett épületek közül kettő közel egy évtizede üresen áll, emiatt az állapotuk teljesen leromlott. A három ingatlan közül kettő nemzeti műemlék besorolású, a Futura-háznak pedig a homlokzata áll helyi védelem alatt.

A projekt a főváros építészeti örökségének megóvása és értékmentése szempontjából is kiemelkedő jelentőségű.

A beruházó az épülettömböt határoló közterületeket is felújítja, és az építkezés teljes ideje alatt, a lezárt területeket kiváltandó, parkolóhelyeket biztosítanak a 300 méteren belül található parkolóházban a lakók számára.

műemlékfelújításMi épül?épületfelújításlakásépítésszállodaberuházásBudapesthotellakóépület

Hírlevél

Hirdetés