2023.03.26, Vasárnap
Megújult Szekszárd kedvenc horgászati célpontja
Fotó: gemencizrt.hu

Megújult Szekszárd kedvenc horgászati célpontja

mti

2019.05.06. 07:20 - Hegedűs Gergely

Az elmúlt nyolc évben a nemzeti parkok 44 új kilátót és 30 erdei szálláshelyet létesítettek, és közel 150 létesítményt újítottak fel.

Hirdetés

Átadták a Gemenc Zrt. Szekszárd melletti szabadidőközpontját a sötétvölgyi parkerdőben. Az erdőgazdaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,

a kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontnak számító Sötétvölgyben egy régi elavult faépület helyén többfunkciós fogadóépületet; a sötétvölgyi tó partján pedig családi piknikrétet és játszóteret alakítottak ki.   

A beruházás 130 millió forintba került, 100 millió forintot a zrt. tulajdonosa, az Agrárminisztérium (AM) fizetett. Az erdőgazdaság 30 millió forintos önrésszel járult hozzá a költségekhez. Az adatokat Janács Gergely, a zrt. szekszárdi erdészetének vezetője közölte az MTI-vel.   

A közleményben idézték Zambó Pétert, az AM földügyekért felelős államtitkárát, aki avatóbeszédében elmondta: a minisztériumhoz tartozó állami erdőgazdaságok az elmúlt 8 évben 44 új kilátót, 30 erdei szálláshelyet, 14 látogatóközpontot és 13 erdei iskolát létesítettek, valamint csaknem 150 létesítményt újítottak fel.

Mi épül?közterekzöldterületekSzekszárdturizmus

Hírlevél

Hirdetés