2024.03.28, Csütörtök
Pár év múlva minden földút eltűnik a fővárosból
Illusztráció - Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Pár év múlva minden földút eltűnik a fővárosból

mti.hu

2019.07.01. 10:34 - Gyöngyösi Klaudia

A pályázat első ütemében 14 kerület nyújtotta be aszfaltozási igényét 188 földútra.

Hirdetés

Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében. Ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti és a program második üteme is folyamatban van már. A tavaly év végén kiírt pályázatra 14 kerület 188 földút aszfaltozására nyújtott be pályázatot. Ezeket várhatóan az év végéig leaszfaltozzák.

„A tervek szerint négy-öt éven belül az összes fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzák” – közölte Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő a program keretében a pesti oldalon elsőként elkészült XVI. kerületi út átadóján.

A második ütemben további 5 kerület pályázhatott

Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy az első szakaszban nem érkezett pályázat az összes forrásra, így a program második szakaszában mintegy 2 milliárd forintra írtak ki pályázatot. Ennek keretében öt kerület pályázhatott mintegy tíz kilométernyi út megépítésére. A program a kormány, a főváros és a kerületi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően valósulhat meg.

„A kerületben a most elkészült utca mellett további kettő már átadás előtt van” – nyilatkozta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.  „A kerületben összesen 11 utat építenek ki” – tette hozzá.

Mi épül?Budapestútépítéspályázatokútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés