2024.03.29, Péntek
Új funkciót kap a gyermekvédelem helyett a fóti Károlyi-kastély
MTI

Új funkciót kap a gyermekvédelem helyett a fóti Károlyi-kastély

MTI

2017.01.18. 17:11 - Antal Zsófia

A kastélyt félmilliárdos felújítás után más célra használják majd, mert a kormány többé nem tömegszerű intézményekben kívánja biztosítani a gyermekvédelmi szolgáltatást.

Hirdetés

A kormány szándékai szerint 2019-re már nem tömegszerű intézményekben történik majd gyermekvédelmi gondoskodás – közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Fóton. A Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón elmondták: megszűnnek a nagy, zsúfolt, korszerűtlen gyermekotthonok, azokat kiváltják kisebb lakásotthonokra. Ez a kiváltási folyamat most eléri a fóti gyermekvárost is.

Tuzson Bence elmondta, hogy a gyermekvárosnak eddig helyet adó Károlyi-kastély épületéhez illő funkciókat félmilliárdos felújítás után a lakossággal közösen szeretnék megtalálni.

Czibere hangsúlyozta, hogy a gyermekekről és az ott lévő 150 dolgozóról gondoskodni fognak. Jelenleg huszonnégy férőhelyen különleges ellátásban azok részesülnek, akik tartósan betegek, fogyatékosak és három évnél fiatalabbak, ez a tevékenység Hatvanban folytatódik. A speciális gondozást igénylő gyermekek esetében harminckét férőhely áll rendelkezésre, ezek két részre bontva Zalaegerszegre és Kalocsára kerülnek. Az említett két szolgáltatás mellett a kísérő nélküli kiskorúak, a menekült gyerekek ellátóhelyeként is működött az intézmény. A negyedik szolgáltatást, az utógondozói otthonokat nem érinti az átalakítás, mivel ezek nem a gyermekváros területéhez kötődnek.

Mi épül?épületfelújításFótkastélyfelújítás

Hírlevél

Hirdetés