2024.03.19, Kedd
Ezzel a fejlesztéssel tovább robog Debrecen gazdasága
A National Instruments debreceni épülete

Ezzel a fejlesztéssel tovább robog Debrecen gazdasága

MTI

2019.11.14. 14:22 - Almási Krisztina

Az amerikai székhelyű National Instruments Hajdú-Bihar központjában hozta létre új üzemi és szolgáltatóépületét, ahol hardvergyártással foglalkoznak.

Hirdetés

Átadták a National Instruments (NI) debreceni szolgáltatóközpontjának új épületét, amely mintegy 5,5 milliárd forintból valósult meg. A beruházáshoz a kormány 2,5 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást biztosított. A fejlesztés 216 új munkahelyet teremtett.

A most átadott 6000 négyzetméteres irodaépület környezeti terhelése minimális, energiafelhasználása és fenntartása a legszigorúbb amerikai környezetvédelmi szabványoknak is megfelel. Az új épület átadása alkalmából stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Ábrahám László, az NI Hungary ügyvezetője és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az átadóünnepségen elmondta, hogy Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is. Az új épület alapkövét tavaly tavasszal rakták le.

Az újonnan megépült épület (MTI/Czeglédi Zsolt)

Az NI Hungary 18 éve van jelen a Hajdú-Bihar megyei városban, a cég a modern, 21. századi debreceni gazdaság alapjait rakta le 2001-ben azzal, hogy a városban megépítette első tengeren túli gyártóüzemét.

Az NI előbb termelést vitt az amerikai cég a hajdú-bihari megyeszékhelyre, majd technológiát korszerűsített, most pedig informatikai, kutatás- és technológia-fejlesztési részleget adtak át.

A National Instruments számítástechnikai hardvergyártással foglalkozik, termékeik jelentős részét Debrecenben állítják elő. Az itt kialakított leányvállalatnál működnek olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, illetve a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység is.

MTI/Czeglédi Zsolt

 

Mi épül?Debrecenüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés