2024.04.24, Szerda
Kétszáz új munkahelyet hoz Debrecenbe az NI Hungary üzemfejlesztése
haon.hu

Kétszáz új munkahelyet hoz Debrecenbe az NI Hungary üzemfejlesztése

mti

2018.03.10. 10:14 - Szabó Ákos

5,44 milliárd forintból bővítik az amerikai vállalat kelet-magyarországi gyárközpontját.

Hirdetés

Letették az NI Hungary Kft. debreceni gyártóközpontjában épülő új üzemi és szolgáltató épület alapkövét pénteken. Az amerikai National Instruments magyar leányvállalata 5,44 milliárd forintból fejleszti debreceni bázisát, ezt a magyar kormány mintegy 2,5 milliárd forinttal támogatja.  A beruházást várhatóan 2019-ben fejezik be.

 

Alex Davern, a National Instruments Corporation elnök-vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László polgármester és Kósa Lajos miniszter (b-j) az NI Hungary Kft. új épületének alapkőletételén (mti)

 

Az NI Hungary 17 éve van jelen a Hajdú-Bihar megyei városban, 

a cég a modern, 21. századi debreceni gazdaság alapjait rakta le 2001-ben azzal, hogy a városban megépítette első tengeren túli gyártóüzemét

- mondta el Papp László polgármester az ünnepségen. Az új beruházással most 210 új munkahelyet hoznak létre döntően diplomás, két nyelven beszélő alkalmazottaknak.

 

Nem csupán gyártás, hanem fejlesztés is folyik Debrecenben

A Texas-i központú National Instruments számítástechnikai hardvergyártással foglalkozik, termékeik jelentős részét Debrecenben állítják elő az elmúlt 17 év fejlesztései következtében. Az itt kialakított leányvállalatnál működnek olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, illetve a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység is.

Mi épül?Debrecenüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés