2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Háromszorosára bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó
MTI/Bodnár Boglárka

Háromszorosára bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó

MTI

2019.10.31. 17:36 - Almási Krisztina

A 26 milliárd forintos fejlesztés keretében egy 24 ezer négyzetméteres új üzemet építettek a meglévő, 12 ezer négyzetméteres csarnok mellé.

Hirdetés

Átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary második üzemcsarnokát a tatai ipari parkban, a 26 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővült az üzem területe.

Az első ütemben felépült 12 ezer négyzetméteres csarnok mellé most egy 24 ezer négyzetméteres üzemet építettek. Az új üzemmel a jelenlegi 260 fős dolgozói létszám a teljes kapacitás elérésekor 100 munkavállalóval bővül. 

Az NHK Spring tatai üzemében lengéscsillapító rugókat és a gépkocsik futóművének felfüggesztéseit összekötő stabilizátor rudakat gyártanak. Fő vevőik közé tartozik a Volkswagen csoport, a Renault-Nissan, a Toyota és a Ford. A vállalat a termékeit 100 százalékban exportra készíti.

 

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka


Három éve van jelen a vállalat Európában

A japán vállalat 2016 szeptemberében nyitotta meg tatai gyárát, első európai termelőüzemként. A beruházás értéke 11 milliárd forint volt, amelyhez a magyar állam 886 millió forintos támogatást nyújtott. A társaság nyolchektáros területet vásárolt a tatai ipari parkban, amelyen első ütemben egy 12 ezer négyzetméteres csarnokot építettek fel.

A japán NHK Spring 1939 óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezret. Termékeik között megtalálhatók az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető rendszerek, a parkolóházak rendszerei és a számítástechnikai alkatrészek.

Mi épül?Tataüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés