2024.03.29, Péntek
Új szárnyat kap a debreceni klinika

Új szárnyat kap a debreceni klinika

magyarepitok.hu

2019.11.24. 07:30 - Hegedűs Gergely

Egy sürgősségi és traumatológiai szárny jön létre a gyerekgyógyászaton, amihez a meglévő területek átalakítása is szükséges.

Hirdetés

A beruházó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kihirdette a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinika felújításának és bővítésének közbeszerzését. A klinika főépülete új szárnnyal bővül. A projektben létrejövő sürgősségi és traumatológiai szárny kivitelezéhez

  • felújítást,
  • átalakítást
  • és bővítést

egyaránt előirányoz a TED-en megjelent ajánlati felhívás.

A dehir.hu 2017-es cikke szerint az átalakítás során a gyermeksürgősségi és baleseti ellátás egyik országos alcentruma jön létre, az akkor ismertetett kormányzati terveket követve. A jelenlegi épület kapacitása 50 százalékkal bővül a beruházásban.

A TED most megjelent adataiból kiderül, a meglévő átalakítandó terület 600 négyzetmétert tesz ki, míg az új építésű terület 1800 négyzetméteres lesz. Az új épületszárny alagsorában kerül kialakításra a gyermekek sürgősségi betegellátása. Emellett a gyalogos forgalomtól elkülönített új mentő bejárat is létesül. A földszinten helyezik el a három műtőből álló műtőblokkot. Az első emeletén alakítják ki a 16 ágyas intenzív osztályt, míg a padlástérbe a gépészet kerül.

Mi épül?egészségügyDebrecenkórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés