2024.07.17, Szerda
Huszonnégy tantermes általános iskola épül Dunakeszin
iho.hu

Huszonnégy tantermes általános iskola épül Dunakeszin

mti

2015.12.02. 10:04 - Lengyelné Nagy Ildikó

Állami beruházásként új általános iskola épül Dunakeszi alagi részén. A huszonnégy tantermes oktatási intézmény tervezőjét, illetve kivitelezőjét a közbeszerzési eljárás lezárását követően, a jövő év elejére választják ki - tájékoztatta a Pest megyei település önkormányzatának szóvivője az MTI-t.

Hirdetés

Szabó Katalin elmondta, hogy az elmúlt öt évben a növekvő gyermeklétszám miatt 37 százalékkal bővítették a városban a bölcsődei helyeket, és két óvoda is épült, 380 gyereknek. Az önkormányzat két általános iskolát is felújíttatott, de halaszthatatlanná vált egy új iskola építése.

A kormány jóváhagyta a város igényét, így hamarosan megkezdődhet a Repülőtéri úton egy 24 tantermes oktatási intézmény építése. Az oktatási részhez étkező, nevelőtestületi és üzemeltetési helyiségek csatlakoznak, és egy 2470 négyzetméter alapterületű sportcsarnokot is kialakítanak. A tervek szerint több mint kétezer négyzetméternyi közösségi tér, valamint sportpálya is épül. A projekt összköltsége legalább 3,5 milliárd forint.

Az iskola építtetője a Nemzeti Sportközpontok. Mint az a pályázati kiírásból kiderül, a tervezés és a kivitelezés egy cég kezében lesz majd, az eredmény 2016 elején válik nyilvánossá. Akkor kezdődhet az építkezés is. Az új iskola Dunakeszi önkormányzatának fenntartásában és üzemeltetésében működik majd. (A városban most öt általános iskola és egy gimnázium van).

Az alagi oktatási intézmény 2017 szeptemberére tervezett átadásáig valószínűleg elkészül Dunakeszi kerékpáros nagykörútja is, ami megkönnyíti majd a diákok eljutását az iskolába - közölte a szóvivő.

iskolaépítésMi épül?Dunakeszi

Hírlevél

Hirdetés