2024.06.23, Vasárnap
Már a Sportnapon is megjelentek a Szabadics vállalati kultúrában tett változásai

Már a Sportnapon is megjelentek a Szabadics vállalati kultúrában tett változásai

magyarepítok.hu

2024.06.13. 12:18 - Móré Levente

Június 7-én tartotta meg a Szabadics éves Sportnapját. A rendezvény már a következő évek stratégiájának jegyében zajlott.

Hirdetés

„Évente két olyan rendezvényünk van, ahol a teljes cégcsoport részt vehet. Mivel földrajzilag szétszórtan dolgozunk, ráadásul már nem csak Magyarországon, hanem Horvátországban és Romániában is, a projektirodáink többszáz kilométerre helyezkednek el egymástól, így a kollégáinknak kevés lehetősége akad személyesen találkozni egymással. Az említett rendezvények közül a karácsonyi vacsora mellett a másik eseményünk ez a Sportnap, amit mindig tavasz végén, nyár elején igyekszünk megtartani.”

– mesélte Szabadics Roland, a Szabadics Zrt. operatív igazgatója. A több éve rendszeresen megtartott, nagyívű esemény az ilyenkor szokásos menetrend szerint zajlott; megjelentek ugyanakkor a vállalat új stratégiájának első kézzelfogható megnyilvánulásai is.

 

 

Kollégákban a jövő

A hagyományos köszöntőt Szabadics Roland operatív igazgatótól hallgathatta meg a közönség, amelyet követően Kovács Tamás elnök a hároméves stratégiai terv értékelése mellett a vállalat legfontosabb, jövőbeli céljait is ismertette. Amint hangsúlyozta:

„Víziónk, hogy a Szabadics a jövőben is a megbízhatóság szinonimája legyen minden piaci szereplő szemében. Tudjuk azonban, hogy a cél terv nélkül csupán egy álom, nekünk pedig megvan a határozott jövőképünk és megvan a tervünk is hozzá.”

Eddig az árbevétel- és fedezetközpontúság határozta meg a cég stratégiáját, hiszen ez ad stabilitást a kiszámítható működéshez. Ehhez pedig mindig is fontos alapot adott az alkalmazottak jólléte. A következő évek legnagyobb változásait a szervezeti és a vállalati kultúra területén kívánják elérni annak érdekében, hogy agilis, innovatív és proaktív működési modellt megvalósítva álljanak készen a kihívásokra. Jelenleg is zajlik az egyes szervezeti egységek konkrét akcióinak kidolgozása, amivel támogatni tudják majd a globális stratégia megvalósítását.

„A szervezeti működésben – tette hozzá – és a vállalati kultúrában végrehajtandó változások arra is irányulnak, hogy működésünket a fenntarthatóság jegyében valósítsuk meg és megrendelőink építési igényeit minél kisebb ökológiai lábnyom mellett hajtsuk végre. Ennek érdekében az egész stratégiát átszövi a fenntarthatóság, mert hitünk szerint ezt csak úgy lehet jól csinálni, ha a fenntarthatóságot a mindennapi gondolkodásunk fókuszába helyezzük és minden egyes vállalati döntésünknél szem előtt tartjuk.”

 

 

Egész napos kikapcsolódás

Csapatversenyek követték az előadást, ahol a különböző szervezeti egységek versengtek egymással változatos feladatok során.

„Igyekeztünk – avatott be a részletekbe Szabadics Roland – úgy összeállítani a feladatokat, hogy lehetőség szerint mindenki találjon közte olyat, amiben szívesen részt vesz.”

Nemcsak sorversenyek voltak tehát, hanem film- vagy ételfelismerés is. Mivel pedig a vállalat számára nagyon kedves rendezvény a Szabadics Ride (amit idén, remélhetőleg rekordlétszámmal tarthatnak meg), a második versenyszám egy spinningverseny volt: itt minden csapatból 5-5 fő tekert 3-3 percig. Nagyon népszerű volt idén is a kötélhúzó verseny, illetve a puzzle, ahol a Szabadics egyik projektjét vagy projekthelyszínét puzzle formában jelenítették meg és ezt kellett a kollégáknak kiraknia.

Ezt egy sztárvendéggel színesített ebéd követte. Idén Musimbe Dávid Dennist, az első afro magyar humoristát hívták meg az eseményre. Ezt szabadprogram, majd eredményhirdetés és tombolahúzás zárta. A nap során a kollégáknak lehetősége volt kipróbálni a teqball-t; tollasozhattak, pingpongozhattak, de volt szkandergép és csoportos csocsó is, ahol négy-négy fő versenyezhetett egyszerre.

 

 

Mindenre gondot fordítottak

Fagylaltot és limonádét is kínáltak a Szabadics munkatársainak, akik a teljes rendezvény alatt korlátlanul ehettek-ihattak és vehettek igénybe bármit, amit a rendezvényre kitelepítettek. Az operatív igazgató külön kiemelte:

„Nagy dicséret jár a külső szolgáltatóknak, akik az előkészületekben és a lebonyolításban is nagy lelkesedéssel vettek részt. Helyi fiatalok animátorkodásával sikerült nagyon jó hangulatot teremtenünk, aminek külön örülök.”

Idén először egy nagy LED-fal is fogadta a közönséget, ahol egész nap vetítették a korábbi projektek eseményeit, hangulatképeit és videóit, de itt voltak láthatók az eredmények és a zenét is innen biztosították.

 

 

Közösség a cég jövőjéért

„Úgy gondoljuk, ezeknek a makro-közösségi programoknak nagy ereje lehet amellett, hogy a természetesen a mikroközösségek, az önálló szervezeti egységek számára is hangsúlyt kell fektetni a közösségépítésre. Év elején végeztünk egy dolgozói elégedettség-felmérést, amiből szintén az erre való igény mutatkozott meg.”

- összegezte a Sportnap eredményeit Szabadics Roland. E felmérésen javaslatokat is gyűjtöttek arra vonatkozóan, mire lenne az embereknek szükségük, ezek közül pedig már a Sportnapon is megjelent néhány. „Egyértelműen szintet léptünk a korábbiakhoz képest ezen a rendezvényen a szolgáltatásokban és a környezetben is – ez pedig kifejezett célunk volt” – szögezte le.

„Csinálhatunk mi – vezette fel a vállalat szempontjait az igazgató – bármilyen stratégiát és meghonosíthatunk új technológiákat, de mit sem ér, ha nincs mögötte az ember. Ezért eltökélt célunk, hogy olyan munkavállalóink legyenek, akik megbecsülve érzik magukat, motiváltak és olyan közösségben dolgoznak, ahová szívesen járnak be. Ez hangsúlyosan megjelenik a stratégiánkban.”

Számos dolog erősíti majd az emberközpontú és fenntarthatóságot előtérbe helyező szemléletet a Szabadics következő hároméves tervében: ilyen többek között az érdekeltségi rendszer átdolgozása, a KPI alapú teljesítményértékelés bevezetése, de a fenntarthatósági önbevallás (ESG jelentés) elkészítése is.

 

Galéria

AktuálisSzabadics Zrt.sportcsapatépítőrendezvényNagykanizsafenntarthatóságESGmunkahelyek

Hírlevél

Hirdetés