2024.03.29, Péntek
Korszerűsítették a tatabányai kórház szülészetét
Fotó: boldoguljtatabanyan.blog.hu

Korszerűsítették a tatabányai kórház szülészetét

mti.hu

2020.02.05. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Többek között újraélesztő asztalokat és a magzatok méhen belüli állapotának vizsgálatára alkalmas, hordozható műszert szereztek be.

Hirdetés

Befejeződött a modernizálás első üteme a tatabányai Szent Borbála Kórház szülészeti osztályán. A beruházás 90 millió forintból valósult meg, a program második ütemében pedig további 100 millió forintot fordítanak a korszerűsítésre.

Az első szakaszban két családi szobát és egy új látogató szobát alakítottak ki, ahol televíziós monitor helyett üvegfallal elválasztott térben nézhetik meg az újszülöttet a rokonok.

Létrehoztak egy nyugodt körülményeket biztosító szoptatószobát is, valamint a térségben elsőként egy donortej gyűjtését és tárolását szolgáló új helyiséget, így anyatej hiányában a kis súlyú koraszülöttek ellátása is biztosítható.

 

Az eszközbeszerzésre is nagy hangsúlyt fektettek

A beruházásban a források felét eszközökre fordították:

  • légzésfigyelővel ellátott gyermekágyakat,
  • nyitott inkubátort,
  • újraélesztő asztalokat és a magzatok méhen belüli állapotának vizsgálatára alkalmas, hordozható műszert szereztek be.

A tatabányai Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, évente 30-40 ezer embert kezelnek, a járóbeteg-ellátást csaknem 70 ezer ember veszi igénybe. A 876 ágyas intézményben 180 orvos és 735 egészségügyi szakdolgozó gyógyít.

Mi épül?Tatabányakórházfejlesztésegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés