2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Áprilisban megnyitják a zalaegerszegi uszoda egy részét
A zalaegerszegi uszoda építkezésének korábbi állapota (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Áprilisban megnyitják a zalaegerszegi uszoda egy részét

MTI

2020.03.11. 11:20 - Almási Krisztina

A városban továbbá az idei évben kétirányúvá válik az egyik legjelentősebb utca, valamint kétsávúsítják az egyik körforgalmat.

Hirdetés

A zalaegerszegi közgyűlés több városi fejlesztésről hozott döntést, melynek része többek közt a Göcseji Múzeum közelében egy 99 férőhelyes, új parkoló építése is. A város idén 270 millió forintot fordít az ivóvízrendszer, 469 milliót pedig a szennyvízhálózat fejlesztésére és karbantartására.

A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében 9,5 milliárd forintos beruházással zajló uszoda- és strandépítés részeként pedig áprilisban megnyitják - a további építkezések lezárultáig – az ideiglenesen befedett új kültéri medencét.

A Települési Operatív Programból (TOP) megvalósuló új sport- és rendezvénycsarnok tervezésének közbeszerzése nemrég lezárult, a hat jelentkezőből májusra választják ki a nyertes tervezőt.


Kétsávossá válik a legforgalmasabb körforgalom

Korábbi források átcsoportosítása miatt 768 millió forintos kerete van a városnak arra, hogy közlekedési fejlesztéseket valósítson meg, ezek között szerepel az egyik legjelentősebb utca, a Kosztolányi kétirányúsítása, illetve a Balatoni úton két körforgalom kétsávossá tétele a közlekedési gondok megoldására.

A szabadidőközpontként ismert Gébárti-tó eddigi, 724 milliós forintos fejlesztései mellett újabb, mintegy 300 millió forintos forrásból a zöldfelület, a közművek és a játszóelemek bővítését végzik el.    

Tavaly 37 eredményes közbeszerzési eljárás zárásaként kötött szerződést a város. A nyertesek 84 százaléka - ez összesen 21 céget jelent - zalai, zalaegerszegi vállalkozás.

Mi épül?ZalaegerszegZÁÉV Építőipari Zrt.uszodaépítésútépítés

Hírlevél

Hirdetés