2024.03.19, Kedd
Közel fél évvel határidő előtt készült el egy fővárosi kórházépítkezés
A Szent Ferenc Kórház (cfsf.t-online.hu)

Közel fél évvel határidő előtt készült el egy fővárosi kórházépítkezés

magyarepitok.hu, mti, kozbeszerzes.hu

2020.05.23. 08:03 - Szabó Ákos

A Szent Ferenc Kórház kapacitása egy korábban lezárult bővítéssel és a most lezárt korszerűsítési projekttel megduplázódott.

Hirdetés

Szeptember helyett májusban adták át a Budapesti Szent Ferenc Kórház felújított emeleteit a II. kerületi Széher úton. A beruházást a koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetésekor gyorsította fel a kórház vezetése a kivitelezőkkel összefogva. A döntést annak érdekében hozták, hogy ha szükségessé válik, az intézmény részt tudjon vállalni a járvány elleni küzdelemben – mondta el a csütörtökön Toldy-Schedel Emil főigazgató.

 

Új tömb épült, az eddig használtakat is modernizálják

 

MTI/Szigetváry Zsolt

A kórház több ütemben fejlődik:

  • tavaly új, 1700 négyzetméteres tömböt kapott a Market Zrt. kivitelezésében, mintegy 3 milliárd forint állami támogatással;
  • most az ÉSK Innovációs Kft. végezte el a főépület 1. és 2. emelet balszárnyán a modernizálást a ROT-OR Kft. alvállalkozásával egy 300 millió forintos projektben, több mint 500 négyzetméteren, ezt a projektet adták most át;
  • illetve az ÉSK és a ROT-OR konzorciumban vállalta el felújítás második ütemét is, mely az 1. és 2. emeletek jobbszárnya mellett a 3. emeletet is magába foglalja majd, közel 1000 négyzetmétert érintve, nettó 657 millió forintos áron (ez két opciósan lehívható alprojektet is magába foglal).

A tervezettnél 5 hónappal korábban elkészült felújításnak és a korábbi bővítésnek köszönhetően a Szent Ferenc Kórház kétszer annyi beteget tud fogadni, mint korábban: 78 ágy helyett 150 áll rendelkezésre. A Szent Ferenc Kórház 3 éve kezdődött rekonstrukcióját eddig 4 milliárd forinttal támogatta az állam.

 

A II. kerületben még több másik egészségügyi fejlesztésre is jutott pénz

Ez a beruházás is az Egészséges Budapest Program része, melynek elindulásáról 2016-ban született döntés és 2026-ig 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi beruházásokra

– mondta el az átadón Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a II. és III. kerület országgyűlési képviselőjeként vett részt a rendezvényen.

Hozzátette: a II. kerületben jutott a legtöbb intézménynek forrás fejlesztései megvalósítására, így az Országos Reuma és Fizioterápiás Intézet, az Irgalmasrendi Kórház (itt a Grabarics Kft. vállalta el a projektet), a Szent János Kórház beruházásai mellett az önkormányzat idén 500 millió forintot kapott még egészségügyi beruházásokra.

Mi épül?II. kerületÉSK Innovációs Kft.ROT-OR Kft.Market Építő Zrt.Grabarics Kft.építőipari cégekEgészséges Budapest Programegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés