2024.04.20, Szombat
Őszre elkészülhet Szolnok legnagyobb szabadidőparkja
Illusztráció - a DunaFok Szabadidőpark (minimatine.hu)

Őszre elkészülhet Szolnok legnagyobb szabadidőparkja

info.szolnok.hu

2020.05.08. 07:16 - Almási Krisztina

A megyeszékhely fejlődő városrészében sportpályát, játszóteret és futókört is kialakítanak a fejlesztés részeként.

Hirdetés

Szolnokon, a Tallin városrészben épülő szabadidőparkot előreláthatóan már ősztől birtokba vehetik a családok, a munkaterületet a tegnapi napon, május 7-én adták a helyi érdekeltségű Szolnok Aszfalt Kft.-nek.

A tüdőkórház egykori parkjának rehabilitációja mintegy 560 millió forintból valósul meg – adott tájékoztatást Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetője, aki azt is hozzátette, hogy megőrizték az értékes faállományt és csupán a beteg, illetve magról nőtt fákat távolították el a terület rendezésekor.

A fejlesztés által a Zagyva melletti terület az itt élőké lesz, és számos, a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló funkciót kap.

A megyeszékhely egyik legnagyobb szabadidőparkjában kávézó, játszótér, multifunkcionális sportpálya, fitneszpont, futókör is helyet kap majd.

Ezen kívül számos padot is elhelyeznek a park területén, ezáltal a családok kedvelt célpontjává válhat a Zagyva-parti terület.


Kizöldül és új életre kap a park

A kertészeti szakemberek az állomány fiatalításával, az őshonos és a klímaváltozásnak megfelelő fajok használatával kívánják újratelepíteni parkot. A parkon belül tágas, öntözött gyepes felületek várják majd a szabadtéri kikapcsolódásra vágyókat.

A városrész dinamikusan fejlődik, ahol többek közt a Zagyva-híd felújítása, a körforgalom kialakítása, és a korábbi orosz laktanya területének hasznosítása zajlik. Ez utóbbi területen gyakorlatilag egy teljesen új városrész épül.

Mi épül?SzolnokszabadidőparkzöldterületekközparkSzolnok Aszfalt Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés