2024.03.28, Csütörtök
Magyarország legnagyobb sütőipari üzemét kezdték el építeni Hatvanban
Illusztráció - Fotó: envato

Magyarország legnagyobb sütőipari üzemét kezdték el építeni Hatvanban

magyarepitok.hu

2020.06.19. 10:50 - Hegedűs Gergely

A robottechnikára épülő új üzem által a Lipóti Pékség termékei az észak-magyarországi térségben is elérhetővé válnak.

Hirdetés

Pénteken megtartották a Lipóti Tóth és Társai Zrt. új üzemének alapkőletételét Hatvanban - adta hírül a pénzügyminisztérium. A 15 milliárd forint összértékű beruházással Magyarország legnagyobb sütőipari üzeme valósul meg, amelyhez a kormány 7 milliárd forinttal járult hozzá a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében.

Az új üzem robottechnikára épül, ugyanakkor 260 új munkahelyet teremt, és a beruházás révén a vállalat termékei az észak-magyarországi térségben is elérhetővé válnak majd.

Az eseményen jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hangsúlyozta, Magyarország gyorsan visszatérhet arra a növekedési pályára, ahol a krízis előtt volt. "A magyar gazdaságot kiegyensúlyozott növekedési pályán érte a válság, ezért uniós összehasonlításban is kevésbé sújtotta a visszaesés" - fogalmazott a tárcavezető. 

"Ezt támasztja alá, hogy az első negyedévben még 2 százalékkal erősödött a gazdaság, emellett a legutóbbi adatok szerint az építőipar teljesítménye mindössze 2 százalékkal csökkent, míg a kiskereskedelemben jelentkező mérséklődés is majdnem fele az uniós átlagnak. "

Hozzátette, a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében számos támogatással és hitelprogrammal többszáz-milliárd forint értékben segítette az elmúlt időszakban a magyar vállalkozásokat a munkahelyek megvédésében és teremtésében. "Ennek része a 2015-ben elindított, és azóta számos könnyítéssel, valamint forrásnöveléssel kibővített Nagyvállalati Beruházási Támogatás."

Szavai szerint a beruházási igényt támasztja alá az 50 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési pályázat kétszeres túljelentkezése is, amelynek keretét a napokban 100 milliárdra növelte a kormány.

Mi épül?csarnoképítésüzemépítésHatvan

Hírlevél

Hirdetés