2024.02.21, Szerda
Lenyűgöző vízparti lakásokat épített a Grabarics a Balatonnál - galéria
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Lenyűgöző vízparti lakásokat épített a Grabarics a Balatonnál - galéria

magyarepitok.hu

2020.07.13. 16:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az öt emeletes társasház szokatlan stratégiával épült, mely egyszerűsítette a technológiai folyamatok összetételét.

Hirdetés

Megtörtént a műszaki átadása a fonyódi Sunset Resort társasháznak, melyet a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezett. Az épület közvetlenül a Balaton partján, a Fürdő utca 36. szám alatt létesült közvetlen kilátással a Badacsonyra.

A projekt állásról Apáthy Ákos, területi igazgató informálta lapunkat. „A projekt műszaki átadása a téli hónapokban zajlott, ezért a kertépítés a tavasz beköszöntével indulhatott meg” – mondta a területi igazgató.

 

Fotók: Bernát Benjámin - A képre kattintva galéria nyílik!

„A Balaton ezen részén a Badacsonyi domborzat miatt az időjárás igen szeles és szélsőséges tud lenni akar percek alatt is, az építés során ez sokszor okozott nehézséget, de szerencsére minden akadályt sikerrel vettünk” – tette hozzá.

Az épületben összesen 84 lakás található, amiből:

  • a földszinten 11-et,
  • az 1. és 2. emeleteken 18-18-at,
  • a 3. emeleten 16-ot,
  • a 4. emeleten 13-at,
  • a legfelső szinten pedig 8 lakást alakítottak ki.

 

A tervezésnek köszönhetően szinte minden lakás a vízpartra néz

A Sunset Resort különlegessége, hogy az itthon megszokotthoz képest szokatlan mennyiségben alkalmaztak előregyártott vasbetonszerkezeteket.

„A projekt kezdetén már egy stratégiai döntés született a cégnél, hogy kihasználjuk a Grabarics Vasbeton előregyártó és dekorbeton kapacitását. Nyugtázva a projektet mondhatom, hogy sikerült” – mondta Apáthy Ákos.

Ezzel a stratégiával a terhelhetőség növekedett, a kivitelezés pedig szervezhetőbbé vált.

Tekintettel arra, hogy évtizedekkel ezelőtt került feltöltésre a vasút melletti terület, ahova a ház is épült, csak mélyalapozás – cölöpözés – jöhetett szóba az alapozáskor. A teherhordó falak mészhomok-téglából, a válaszfalak albagipsből épültek. Ezzel a párossal a vakolást gletteléssel helyettesíthették a szakemberek, ami lényegesen kevesebb technológiai vizet juttatott a házba.

A lakásokban úsztatott aljzaton kerámia, illetve laminált parketta burkolatok találhatók, a teraszokon pedig csúszásmentes greslap burkolat. Mindezek mellett az épületben egy 13 és egy 8 személyes lift is épült. A személygépkocsik behajtására az utcáról két kapubehajtó is szolgál, ahonnan elérhetőek a telken belüli és az épületen belüli parkolók is.

 

A háznak óriási előnye a Balaton-parti elhelyezkedése, a tervezésből adódó szinte minden lakásnak kijáró balatoni panoráma.

A kert kialakítása, sokszínűsége és többfunkciós használhatósága további élményt ad a lakóknak. A társasháznak önálló medencéje is épült, de kreatív módon a toronydaru alapja is sakktáblaként került hasznosításra.

„A visszajelzések alapján mindenki büszke lehet az általa végzett munkára, legyen az beruházó, tervező, kivitelező” – nyilatkozta Apáthy Ákos.

Galéria

Mi épül?Grabarics Kft.Fonyódtársasházaklakásépítésúj építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés