2024.03.29, Péntek
Sajátos nevelési igényű gyermekek intézményeit újítják fel Dunaújvárosban
Illusztráció - Pixabay

Sajátos nevelési igényű gyermekek intézményeit újítják fel Dunaújvárosban

mti.hu

2020.08.14. 17:08 - Gyöngyösi Klaudia

Mivel az intézmény épülete elavult, így egyebek mellett az energetikai fejlesztést is modernizálják, valamint kicserélik a belső burkolatot és a nyílászárókat is.

Hirdetés

Két bölcsödét is fejlesztenek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül Dunaújvárosban. Dunaújváros önkormányzata az 1,1 milliárd forintos európai uniós támogatásból bővíti és korszerűsíti a Zengő-Bongó Bölcsődét, valamint felújítja a Hétszínvirág Bölcsőde épületét is.

Az önkormányzat által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból a Zengő-Bongó Bölcsőde négy csoportszobával bővül, férőhelyeinek száma pedig negyvennyolccal nő.

Az intézmény épülete elavult, ezért az energetikai fejlesztés mellett kicserélik a belső burkolatot és a nyílászárókat, valamint a homlokzatot is felújítják.

 

Új munkahelyeket is teremt a beruházás

A teljes körű felújítás és bővítés után további nyolc kisgyermeknevelőre és két bölcsődei dajkára lesz szükség, így a projektnek munkahelyteremtő hatása is van.

A Hétszínvirág Bölcsőde sajátos nevelési igényű gyermekek korai habilitációs, rehabilitációs célú nevelését-gondozását végzi teljes integrációval.

A tervek szerint a projekt 2022. június 30-ig megvalósul.

Mi épül?DunaújvárosbölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés