2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Ivóvízből nyeri a hűtési- és fűtési energiát Kecskemét új laboratóriuma
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Ivóvízből nyeri a hűtési- és fűtési energiát Kecskemét új laboratóriuma

magyarepitok.hu

2020.09.08. 12:21 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelezés tizennégy hónapja alatt egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, korszerű laboratórium épült fel a Horváth Építőmester Zrt. munkájával.

Hirdetés

Sajtónyilvános ünnepség keretében adták át a Bácsvíz Zrt. 70. évfordulója alkalmából a vállalat új laboratóriumát Kecskeméten. A részvénytársaság Izsáki úti központi telephelyén az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztése valósult meg, tizennégy hónap alatt, mintegy 700 millió forint önerőből, a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezésében.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A beruházás során egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, korszerű laboratórium épült fel, melynek alapterülete több mint 900 négyzetméter.

A tájékoztatóból az is kiderült: a cégnél régi álom vált valóra, amikor július elején megkezdődhetett a munka a megjelenésében is im­pozáns épületben.

A korábbi laboratórium 1993-ban költözött a cég Mindszenti körúti telephelyére, ahol egy kétszintes, kazánházként funkcionáló épületrészben kapott helyet. Az új labor megépítésének szükségessége már a 2000-es évek elején felmerült, ugyanis szolgáltatási terület bővülése valamint az egyre komplexebb feladatok ellátása miatt szűkössé vált ez az épület.

 

Mivel a létesítmény bővítése nem jelentett volna optimális megoldást, 2014-ben elindult az Izsáki úti központi telephelyen felépítendő laboratórium terve­zési folyamata, majd 2019 februárjában az építkezés ismegkezdődött.

 

Csak a földszinten 55 különböző funkciójú helyiség található

A megvalósult modern technológiával felszerelt laboratórium földszintjén 55 különböző funkciójú helyiség található, az épület emeleti szintjén pedig a gépészeti helyiségek kaptak helyet.

Az épületgépészet különlegessége, hogy télen a fűtéshez, nyáron a hűtéshez szükséges hőenergiát az ivóvízből nyerik.

A funkcionalitás és a rendeltetésszerű építészeti elrendezéssel párhuzamosan egy impozáns terasz, valamint egy élő tó teszi természetközelivé az új építményt.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a vállalatnál kiemelt fontosságú szerepet játszik bővíteni azon ügyfelek számát, akik a Bácsvíz-nél vizsgáltatnak szennyvizet, ivóvizet vagy akár medencés fürdővizet. Az ivóvíz a legalapvetőbb, egyúttal a legtöbbet vizsgált, legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, mely ellenőrzést a Bácsvíz Zrt. már saját, akkreditált laboratóriumában végezheti.

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Kecskemétlaboratóriuminnováció

Hírlevél

Hirdetés