2022.08.11, Csütörtök

Hirdetés

A Nestlé történetének legnagyobb hazai beruházása rajtol el Bükön
A Nestlé meglévő büki gyára (fcsvill.eu)

A Nestlé történetének legnagyobb hazai beruházása rajtol el Bükön

MTI

2020.10.09. 16:13 - Almási Krisztina

A gyárbővítés következtében a PURINA állateledelgyár kapacitása 30 százalékkal növekszik.

Hirdetés

Pénteken megtartották a Nestlé Hungária Kft. 50 milliárd forint értékű beruházásának alapkőletételi ünnepségét a Vas megyei Bükön, a PURINA állateledelgyár bővítése 160 új munkahelyet teremt.

A Nestlé büki fejlesztése a cég magyarországi történetének legnagyobb beruházása, amely 30 százalékkal növeli a büki állateledelgyár termelési kapacitását.

A bővítést követően a büki gyár kapacitása a napi 5 millió termék előállítását is meghaladhatja majd, így naponta több mint 70 kamion mennyiségű állateledel kelhet útra Európa szinte minden országába, továbbá Észak-Afrikába, a Közel- és Távol-Keletre, Ausztráliába és Új-Zélandra.


A magyar élelmiszeripart tekintve is kiemelkedő a fejlesztés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen kiemelte, hogy Magyarország az éllovasok közé tartozik abban a beruházásokért folytatott globális versenyben, amely a világban felszabaduló és átalakuló kapacitások újraelosztásáért folyik. Azt is hozzáfűzte, hogy a beruházás jelentőségét mutatja, hogy a magyar kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a büki fejlesztést.

Hozzátette azt is:

"Ez a beruházás újabb lökést ad a magyar élelmiszeriparnak, amely az idei év első hét hónapjában jelentősen, kilenc százalékkal tudta növelni termelési értékét."

A Nestlé több mint 1000 hazai kis- és középvállalkozástól vásárolja azokat az alapanyagokat, amelyeket termelése során felhasznál.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Nestlé óriásberuházása mellett az M86-os autóút megépítése és a 87-es út folyamatban lévő fejlesztése is vonzó célponttá teszi Vas megyét a befektetők számára.

Mi épül?Büküzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél