2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

A bécsi főpályaudvart is tető alá hozták, most új irodaházat épít a Metál Hungária
A korábban felépült új gyártócsarnok épülete (nyugat.hu)

A bécsi főpályaudvart is tető alá hozták, most új irodaházat épít a Metál Hungária

MTI

2020.11.24. 14:25 - Kalácska-Nagy Nóra

A vállalat megrendelői között található a Samsung, a Doosan, a Jysk, a Lidl, de együttműködik olyan autóipari cégekkel is mint a BMW, a Mercedes, az Audi, a Bosch és a Continental.

Hirdetés

Új, központi irodát alakít ki Szombathelyen a Metál Hungária Holding Zrt. A magyar-osztrák tulajdonban levő vállalat főként ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok és sportlétesítmények tetőhéjalásával és homlokzatburkolásával foglalkozik. A projekt több mint egymilliárd forint értékű beruházással valósul meg.

A tervek szerint a jövő év végén költözhetnek be a cég egyre bővülő mérnökcsapatának tagjai, valamint az irányítási és adminisztratív feladatokat végző munkatársak.

A több mint 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes irodaházat a központi telephelyük közelében megvásárolt, korábban rendezvényközpontnak használt épületből alakítják át.

Nemcsak irodát fejlesztenek

A Metál Hungária a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramjában 8,4 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket. Az ebből származó forrást az említett irodafejlesztésen túl

  • a meglévő hitelek kiváltására,
  • technológiafejlesztésre,
  • az eszközpark korszerűsítésére (például új fémmegmunkáló gépek beszerzésére),
  • valamint projektfinanszírozásra fordítják.

A szombathelyi alapítású, budapesti székhelyű vállalat 1996 óta egy szombathelyi központi irodával és egy gyártó telephellyel rendelkezik. A 2000-es évek elején Pátyon létesítették a telephelyet egy gyártói és logisztikai funkciókat ellátó csarnokkal.

 

Külföldön is keresett a vállalat

A cég fő profilja a könnyűszerkezetes tetőhéjalási és oldalfalburkolási rendszerek kivitelezése ipari, kereskedelmi és középületeken. Az évek során Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban, Olaszországban, Grúziában, Türkmenisztánban építettek könnyűszerkezetes csarnokokat, de a szomszédos Ausztriában például a bécsi főpályaudvar tetőfedési munkálatait is a Metál Hungaria Holding Zrt. szakemberei készítették el.

Az idén 25 éves vállalat a koronavírus-járvány ellenére több olyan projekttel rendelkezik, amely 2021-ben is folytatódik.

Megrendelőik között található a Samsung, a Doosan, a Jysk, a Lidl, de együttműködnek olyan autóipari cégekkel is mint a BMW, a Mercedes, az Audi, a Bosch és a Continental.

A Metál Hungária Zrt. kétszáz embert foglalkoztat, de alvállalkozóikon keresztül további nyolcszáz munkahely fenntartásához járulnak hozzá.

Mi épül?Metál Hungária Holding Zrt.Szombathelyépítőipari cégekirodaház

Hírlevél

Hirdetés