2024.03.19, Kedd
A Magyar Posta eddig épült legnagyobb logisztikai üzemét adták át Fóton
Fotók: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Posta eddig épült legnagyobb logisztikai üzemét adták át Fóton

mti

2020.11.09. 15:20 - Szabó Ákos

Elkészült az ország eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai központja Fóton, a létesítmény egyúttal a Magyar Posta első saját tulajdonú depója is.

Hirdetés

Zöldmezős beruházásban épült meg kilenc hónap alatt a Magyar Posta Zrt. logisztikai központja, mintegy 5 milliárd forintból, Fóton - jelentették be a hétfői átadó ünnepségen. A posta tavaly nyáron indította el az MPL+ programot, amelynek célja a posta csomagszállítási és -kezelési hálózatának teljes megújítása. Ennek fontos része, hogy az eddigi legnagyobb alapterületű Magyar Posta-depó fejlesztése az idei csúcsszezon előtt elkészült.

 

 

A létesítmény 15 ezer négyzetméter alapterületű, 32 dokkolókapuval és 50 kisteherautós beállással.

A fóti üzem fogja ellátni Észak-Pestet, az északi-pesti agglomerációt és Észak-Budát.

A depóban mintegy 300 csomagfeldolgozó és 40 irodai munkatárs dolgozik majd.

 

50 milliárd forintból fejlesztik a posta logisztikai rendszerét

A fóti telephely egyik kulcseleme az MPL+ logisztikai fejlesztési programnak, amely mintegy 50 milliárd forintból reformálja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát. A projekt keretében a posta újjászervezi a logisztikai feldolgozó hálózatát: országosan 23 depót alakít ki, 19-et vidéken, 4-et a fővárosban.

Az idei év egészére a posta mintegy 20 százalékos emelkedést vár a csomagmennyiségben. A fóti depót november végén helyezik üzembe.

Mi épül?Fótlogisztikai központpostaüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés