2021.01.23, Szombat
A tervek szerint májusban nyit meg a Nyíregyházi Állatpark új attrakciója
A Nyíregyházi Állatpark (fotó: Kohut Árpád/nyiregyhaza.hu)

A tervek szerint májusban nyit meg a Nyíregyházi Állatpark új attrakciója

mti.hu

2020.11.06. 16:41 - Gyöngyösi Klaudia

A Ke-Víz 21 munkájával egy több mint 1000 négyzetméteres új, India élővilágát bemutató épület jön létre.

Hirdetés

Hetvenöt százalékos készültségnél tart a szubkontinens élővilágát bemutató, több különleges látványossággal is rendelkező India-ház építése a Nyíregyházi Állatparkban. Ahogy azt korábban már megírtuk, a nettó 820 millió forintból épülő attrakció várhatóan 2021 májusában nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A létesítmény a Ke-Víz 21 Zrt. munkájával valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül.

A fejlesztés pénteki sajtóbejárásán elhangzott:

  • elkészült az épület szerkezete,
  • kiszínezték a homlokzatot,
  • jelenleg a belső munkálatokat, a boxokat, a befogókat, a látogatóterek kialakítását végzik a szakemberek, később pedig a külső tereprendezés és kifutó kialakítása kezdődik el.

A teknős- és szirtcápa-látványosságot, valamint egy élethű tengervizes medencét és mangrovemocsarat magában foglaló India-ház India, illetve Délkelet-Ázsia élővilágát mutatja be a látogatóknak.

Az összesen 1065 négyzetméteren megépülő létesítmény az ide belépőket az óceán tengerparti tájképével fogadja, az egzotikus medencékben feketefoltú szirtcápák úszkálnak majd, az élőnövényes dekorációkkal és domborművekkel díszített épületben pedig helyet kap egy különleges teknősgyűjtemény is.

 

Egy többfunkciós oktató és közösségi tér is helyet kap

 A madarakon és a hüllőkön kívül bemutatják majd India "háziállatát", a kígyót, a látogatók az épületdíszítések segítségével betekintést nyerhetnek India sokszínűségébe, az ott élő emberek és az ország gazdag kulturális életébe.

Az India-házban helyet kap egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, mellette pedig felépül egy takarmánytároló, amely az ötezer állatot ellátó park eddigi raktározási problémáit oldja majd meg.

Az új látványosság a jelenleg a Zöld Piramisban élő indiai rinocéroszok tenyészbázisa lesz, az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára.

 

Egy jégkorszakot bemutató attrakció is épülhet

Várhatóan az India-házzal szemben épül majd fel a jégkorszak világát bemutató kéthektáros attrakció.

Az önkormányzat forrásigényt nyújtott be egy afrikai madárröpde megépítésére, a komplex fejlesztés igazi koronája azonban a jégkorszakot bemutató látványosság megépítése lenne.

forrás: Gav-Art Stúdió Kft.

 

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.Nyíregyházaállatkertinnováció

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés