2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Sportcsarnokkal gazdagodik az ország nyugati csücske
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Sportcsarnokkal gazdagodik az ország nyugati csücske

magyarepitok.hu

2020.11.05. 12:07 - Almási Krisztina

A Szabadics kivitelezésében megvalósuló 860 négyzetméteres épületben egy sportburkolattal ellátott küzdőteret is kialakítanak.

Hirdetés

Szerkezetkész lett a Vas megyei Csákánydoroszlón épülő tornacsarnok, amely a Szabadics Zrt. kivitelezésében készül nettó 621 millió forintból, ebből az alkalomból pedig bokrétaünnepséget tartottak a helyszínen. A munkaterület-átadán idén június 30-án történt meg, és egy éven belül, 2021 júniusában már el is készülhet a tornacsarnok. A Szabadics Zrt. részéről a projektet Rajkai Géza irányítja projektvezetőként, építésvezetőként pedig Szabadics Roland vállal benne szerepet.

Az új épület az általános iskola szomszédágában épül, a beépített bruttó alapterülete 860 négyzetméter.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A küzdőtér mérete 18x30 méter, amely sportburkolatot kap és a szükséges sporteszközökkel is ellátják. A tornaterem részét képezi egy szociális rész is, ahol mellékhelyiségek és öltözők kapnak helyek. A homlokzaton tégla- és faburkolatot is kialakítanak.

A tornacsarnok körül mintegy 600 négyzetméternyi térburkolat is készül parkolókkal együtt.

Az épület különlegessége a ragasztott fatartós tetőszerkezetet, amely csaknem 20 méteres fesztávolságot ölel át, illetve a sportcsarnok további kuriózuma a küzdőtér körüli látszó téglaburkolat.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Jelenleg a ragasztott fatartók elhelyezése, valamint a szociális blokk válaszfalazás és szerkezetépítési munkái zajlanak. Hamarosan elkezdőik a ragasztott fatartók elhelyezése a küzdőtér felett, valamint ugyanitt a tetőszerkezet készítése; ezen túl pedig a szociális részen elkezdik a gépész- és villamos alapszereléseket, a válaszfalak véglegesítését és a padozatkészítési munkákat.

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Csákánydoroszlótornateremsportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés