2024.03.29, Péntek
Atlétikai csarnokkal és sporthotellel folytatódik a TE óriásberuházása
Látványtervek: TSCP

Atlétikai csarnokkal és sporthotellel folytatódik a TE óriásberuházása

magyarepitok.hu, TED

2020.12.12. 11:16 - Gyöngyösi Klaudia

A tornacsarnok mellett egyebek mellett egy lőtér, egy vívóterem és egy történeti kert is helyet kap.

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a Testnevelési Egyetem (TE) kampuszfejlesztésének II. üteméhez – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Korábban már írtunk a TE Csörsz utcai kampuszának újjászületéséről, a mostani beruházásban az Alkotás utcai 42-46., illetve 48. szám alatt álló tömb új kampusza, valamint a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények, szálláshelyek és szolgáltató egységek valósulhatnak meg.

Az egyetem új kampuszának Alkotás úti beépítése során létrejön:

  • egy atlétika csarnok, uszodával és sporthotellel,
  • egy tornacsarnok,
  • egy labdajáték csarnokok, lőtér és vívóterem,
  • egy kollégium-diákhotel,
  • valamint egy történeti kert is.

 

Wellness funkciókat és VIP helyiségeket is kialakítanak

A tervek szerint az atlétika csarnok 400 férőhelyes lelátóval, VIP helyiséggel, szeminárium helyiséggel és az atlétika sportág kiszolgáló területeivel (öltözők, vizesblokkok) fog rendelkezni. A csarnok több mint 50 méter fesztávú térlefedést kap, amely alatt sportpályát és a lelátót helyezik el.

A tervezett uszodát egy 50 méteres versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével, és egy 200 fős lelátóval alakítják ki. Továbbá itt kapnak helyet a szemináriumi-helyiségek, és az úszás oktatáshoz szükséges magas szintű kiértékelő helyiség is.

Az uszoda wellness-funkcióval, és konditeremmel is kiegészül.

Az 53 szobás sporthotel az épületegyüttes Alkotás utcai frontján kap helyet, bejárati lobby területe az Alkotás utcai frontról nyílik, és egy reggeliző helyiség, illetve egy melegítőkonyha is csatlakozik hozzá.

Az uszoda és az atlétika csarnok teteje sporttetőként lesz kialakítva, futókörrel, és különböző rekreációs sportolást szolgáló burkolt sportfelületekkel.

Mindemellett a „T” jelű épületben lesz található a tornacsarnok, a ritmikus gimnasztika edzőterme, továbbá a küzdősportok terei.

 

Egy parkolóház is a beruházás része

A kollégium - diákhotel épület együttese a tervek szerint 400 férőhelyes és 224 szobát foglal magába. A létesítmény néhány szobája akadálymentes férőhellyel és egy, illetve kétágyas szobákkal is rendelkezik majd.

A projekt része továbbá egy parkolóház kialakítása is, melyben 198 gépkocsi és 5 motorkerékpár kaphat helyet.

Végeredményben összesen több mint 30.000 négyzetméternyi sportlétesítmény, közel 6000 négyzetméternyi mélygarázs, és csaknem 14.000 négyzetméternyi szállás jellegű létesítmény valósul meg a beruházásban, több mint 50.000 négyzetméteren.

Mindezek után a leendő kivitelezők feladata lesz egy több mint 18.000 négyzetméteres történelmi park építése is.

Mi épül?Testnevelési Egyetemsportberuházásokoktatási beruházásBudapest

Hírlevél

Hirdetés