2024.07.23, Kedd
Az országban egyedülálló iparos parkot kezdtek építeni Veszprémben
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az országban egyedülálló iparos parkot kezdtek építeni Veszprémben

magyarepitok.hu, MTI, veol.hu

2021.04.08. 11:08 - Hegedűs Gergely

Az 1500 négyzetméteres oktatócsarnok 8,8 milliárd forintból 2022 júniusára készül el a VEMÉV-SZER kivitelezésében.

Hirdetés

Csütörtök délelőtt Veszprémben letették a jövő szakmunkásait képző veszprémi iparos park alapkövét, amely a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében valósul meg. 


A szakképzést kiegészíti majd a felnőttképzés is

Barabás Borbála projektmenedzser az eseményen elmondta, hogy az induláskor szerszámkészítőket, lakatosokat, esztergályosokat képeznek, a jövőben pedig majd tovább bővül a paletta. Az 1500 négyzetméteres oktatócsarnok 8,8 milliárd forintból 2022 júniusára készül el a Modern Városok Program keretében.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az első évben 22 diák, később 50 fiatal vesz majd részt a képzésben, amely három, illetve 5 plusz 2 éves formában zajlik majd.  A szakképzést kiegészíti majd a felnőttképzés valamint a kutatás-fejlesztés is.


Öt helyi vállalkozót is bevonnak a képzésbe

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szavaiból kiderült: a szakképzés és a helyi vállalkozók együttműködésének köszönhetően valósulhat meg a beruházás. "Piacképes tudást szerezhetnek a fiatalok a 2022/2023-as tanévtől kezdődően a helyi vállalkozók és a Szakképzési Centrum oktatóinak közreműködésével" - mondta a képviselő, majd hozzátette: a mintaprojekt a munkaerőhiány kezelésére nyújt megoldást.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, a képzés eddig nehezen követte a 21. század kihívásait. Erre a problémára jelent megoldást az iparos park, amely használható tudást nyújt majd a tanulóknak, mások mellett öt helyi vállalkozó bevonásával, életpálya modellt is felkínálva a leendő szakembereknek.


A Jendrassik-Venesz Technikum is megújul és bővül

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja korábban a veol.hu-nak úgy nyilatkozott, a beruházásnak két eleme van: az egyik a Házgyári úton valósul meg, ahol a Modern Városok Program keretében egy szakipari ágazati képzőközpontot hoznak létre.

A másik elem a Jendrassik-Venesz Technikum közel 2,4 milliárd forintos projektje, amelyben a 1200 négyzetméteres tanműhely teljes körű energetikai korszerűsítésen esik át. Ez magában foglalja a tetőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a homlokzatszigetelést, a belső burkolatcserét, az elektromos hálózat cseréjét és a vizesblokkok felújítását.

Ugyanakkor egy vadonatúj, 900 négyzetméteres iskolaszárnyat is építenek: 10 új tanterem jön létre vizesblokkokkal, két szinten tanári szobákkal.

"Olyan oktatási környezet a célunk, amely alkalmassá teszi a diákjainkat arra, hogy a legmagasabb szinten sajátítsák el a szakmájukat, és a legkorszerűbb technológiákon tegyék mindezt" - fogalmazott a kancellár, hozzátéve, hogy a fejlesztés országosan is egyedülálló lesz.

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.csarnoképítésszakemberképzésVeszprém

Hírlevél

Hirdetés