2024.04.18, Csütörtök
Down szindrómás gyerekek fejlődését segíti az ablakgyártó cég
lokal.hu

Down szindrómás gyerekek fejlődését segíti az ablakgyártó cég

lokal.hu, nyiregyhaza.hu

2016.07.21. 16:02 - Antal Zsófia

730 négyzetméteres fejlesztő központ épül Budapest XV. kerületében. A Csodavár elnevezésű létesítmény megvalósulását több mint 400 millió forinttal támogatta a Velux.

Hirdetés

A már jól működő nyíregyházi centruma után a Down Egyesület a fővárosban is létrehozza Csodavár nevű fejlesztő központját. Egy egykori mozi elhagyatott épületét alakítják át, az intézmény 730 négyzetméteren, két emeleten fog működni. Az ünnepélyes alapkőletételre július 7-én került sor a XV. kerületi Árvavár utca 1. szám alatt.

A beruházás megvalósítását a Velux Foundations egyik tagja, az 1971-ben alapított Villum Fonden tette lehetővé. Az alapítvány, amely a Velux ablakgyártó vállalat Dániában található nonprofit szervezete, több mint 10 millió dán koronával, azaz 425,8 millió forinttal támogatta a budapesti Csodavár (Fun4All Center) létrejöttét.

Az ÓBUDA Group mérnöki tanácsadó és projektmenedzsment vállalat díjmentesen készítette el a projekt megvalósíthatósági tanulmányát. 2014-ben a nyíregyházi centrum bővítéséhez is hozzájárultak. Honlapjuk tanúsága szerint elkötelezettek a Down Egyesület további, hosszú távú támogatásában is.

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg az első Csodavár Korai Fejlesztő Centrumot Nyíregyházán. A komplexum az inkluzív nevelés szellemében működik: egyszerre biztosít személyre szabott fejlesztő terápiát értelmi lemaradással és speciális nevelési igénnyel élő gyermekeknek, valamint játszóházi szolgáltatást kínál többségi fiatalok számára. 80 gyermek korai fejlesztése mellett jelenleg 150 egyéb fejlesztésre szoruló főt lát el, s összesen közel 600 kisgyermek használja a játszóházat. A Csodavár célja, hogy hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához.

Mi épül?épületfelújításközintézmények

Hírlevél

Hirdetés