2024.04.19, Péntek
Nagyszabású munkálatok a dunántúli megyeszékhelyen: így halad a Városkapu Lakópark építkezése

Nagyszabású munkálatok a dunántúli megyeszékhelyen: így halad a Városkapu Lakópark építkezése

magyarepitok.hu

2022.02.28. 10:46 - Füzi Nikolett

A 2F-Bau Kft. munkájával már javában zajlik a szerkezetépítés a 114 lakásos Városkapu Lakópark kivitelezésén, amely egyfajta átmenet képez majd a lakótelep és a családi házas övezet között Szekszárd kertvárosi részén.

Hirdetés

A tervek szerint halad a Szekszárd városát érintő, elmúlt 20 év egyik legjelentősebb lakóingatlan fejlesztési programja: a tavaly októberben megkezdődött Városkapu Lakópark kivitelezésén az alapozási és tereprendezési munkálatokat követően, már a szerkezetépítésen dolgoznak a szakemberek.

Ahogyan arról lapunk korábban már részletesen beszámolt, a projekt Szekszárd városközpontjától délre, a Csatári és a Vitéz utca által határolt kisvárosias lakóterület határán helyezkedik el, a város kertvárosi részén.

Az 114 lakást magában foglaló társasház 6 tömbbel épül meg, melynek kivitelezését két ütemben végzik el a beruházásban érintett 15 000 négyzetméteres területen. A lakópark első ütemét egy magánberuházás keretében, a TG Real Estate Kft. megbízásából a 2F-Bau Kft. építi fel.

 


A kedvezőtlen időjárás ellenére is a tervek szerint épül a szerkezet

A projekt előrehaladásával kapcsolatosan Hefner Gábor a 2F-Bau Kft. projektfelelőse informálta lapunkat. A kivitelezés aktuális állása kapcsán elmondta:

„az elmúlt időszakban folyamatosan haladtunk a szerkezetépítéssel, amelyet olykor megnehezített az elmúlt hónapokban tapasztalható nagy szél is, így előfordult, hogy nem lehetett használni a darukat. Ennek ellenére minden az ütemterveknek megfelelően halad, a szakemberek jól kezelik a helyzetet.”

A szerkezetépítés során jelenleg folyamatban van az épület monolit szerkezetének felmenő pillérei közötti kitöltő falazás. Ezzel párhuzamosan február végén többek között már kezdetét vették a gépészeti és villamos alapszerelések is, amelyek előreláthatólag az elkövetkezendő egy hónap fő feladatait képezik. Ezek során a szakemberek a monolit födémbe mennyezeti fűtés-hűtés rendszert is beépítenek.
 


Kulcsfontosságú az alapanyagok időben történő megrendelése

A projektfelelőstől azt is megtudtuk, hogy már megkezdődött a projekt következő fázisának előkészülete is, ebből kifolyólag zajlik az alvállalkozók kiválasztása, akiket a soron következő szakipari munkálatok elvégzésére fognak megbízni.

„A szerkezetépítéssel előreláthatólag április közepe fele végezünk, ezután megkezdjük a nyílászárok beépítését, illetve a külső homlokzati szigeteléseket is”

– fejtette ki Hefner Gábor.

Kitért arra is, hogy az építkezés során kihívást jelent az építőanyagok helyszínre történő organizációja. Ennélfogva a kivitelezés zavartalan folytatásának érdekében, minden esetben kiemelt figyelmet fordítanak az építőanyag időben történő megrendelésére, hogy azok mindig biztosítva legyenek.
 

 

Közösségi funkcióival is beleilleszkedik a kertvárosi környezetbe

Az épület különlegességét többek között az is adja, hogy elhelyezkedéséből adódóan már az épület tervezése során is fontos szempont volt, hogy megjelenésével reflektáljon és beleilleszkedjen környezetének családias, kisvárosi hangulatába. Ennek érdekében

az ingatlan méretével és szellősebb elrendezésével is egyfajta átmenetet képez majd a nagyobb lakótelepek és családi házas övezetek között, mindemellett a projektnek köszönhetően számos más fejlesztés is megvalósul a környéken.

A projekt kivitelezői szeretnék minél színesebbé tenni az ide költöző családok mindennapjait, így a lakóparkban számos közösségi funkció is megjelenik: az épületek között sétányokat alakítanak ki, melyek színes szabadiős tevékenységeknek biztosítanak majd helyet, a családok számára pedig a tömb közepén egy játszóteret is átadnak.

Az első ütem a tervek szerint 2022 végig fog elkészülni, a második pedig 2023 év végére.
 

 

Galéria

Mi épül?2F Bau Kft.TG Real Estate Kft.Szekszárdszerkezetépítéslakóparklakóépület

Hírlevél

Hirdetés