2024.03.19, Kedd
Új ipari parkot alakítanak ki Ózdon
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Új ipari parkot alakítanak ki Ózdon

MTI

2021.04.08. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A sajtótájékoztatón elhangzott: erre a támogatásra hatalmas szüksége van a térségnek, mivel közel 1900 munkahely szűnik meg két gyár bezárása miatt.

Hirdetés

A kormány 650 millió forintos támogatást nyújt Ózd városának egy ipari park létrehozására - jelentette be Riz Gábor, a város országgyűlési képviselője az ózdi sajtótájékoztatón. Tájékoztatása szerint a kormány jóváhagyta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által előkészített 1,3 milliárd forint összértékű ózdi barnamezős rehabilitációs ipari terület megvalósítását.

A 650 millió forintos állami támogatásnak és az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. 650 millió forintos beruházási forrásának köszönhetően lehetővé válik, hogy az Ózdi Acélművek Kft. telkén lévő, jelenleg kihasználatlan ipari terület a jövőben három olyan cégnek is otthona legyen, amelyek tevékenységei jól illeszkednek a város kohászati múltjához.

Ezzel összesen 550 új munkahely teremtésére nyílik lehetőség a városban 2022-ig.

 

Rengeteg munkahelyet menthet meg a beruházás

A sajtótájékoztatón elhangzott: erre a támogatásra hatalmas szüksége van a térségnek, mivel közel 1900 munkahely szűnik meg két gyár bezárása miatt. Az állam potenciális támogatásával megvalósuló új beruházásokkal azonban reális esély van arra, hogy közel valamennyi munkavállaló új munkahelyet találjon 2022-ig.

Az új ipari parkba települni szándékozó három társaság mindegyike foglalkozik fémmegmunkálással, az egyikük pedig kifejezetten az ózdi betonacélra mint alapanyagra épít. A Nyír-Aqua Team Kft. betonüzemet és vasszerkezeti műhelyt, a Therma-Top Kft. speciális - a Covid-19 vírus okozta járvány idején is alkalmazható - konténerek gyártását tervezi megvalósítani Ózdon, míg a Kf Service Solutions Kft. duplacsuklós szerkezetű midibuszok fejlesztését és gyártását tervezi.

Mi épül?ipari parkÓzdbarnamezős beruházásokÓAM-Ózdi Acélművek Kft.

Hírlevél

Hirdetés