2024.03.19, Kedd
Új központot épít a Bosch Vecsésen
illusztráció - sunwindenergy.com

Új központot épít a Bosch Vecsésen

MTI

2021.04.13. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

Az új szolgáltatóközpontból öt térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat.

Hirdetés

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata. A 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta: az új szolgáltatóközpontból öt térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

Elhangzott továbbá, hogy az új vecsési szolgáltatóközpont biztosíthatja az itthon maradás lehetőségét diplomás, több nyelvet beszélő fiataloknak, a budapesti agglomerációban élők számára pedig azt kínálja, hogy a fővárosba történő ingázás nélkül is jó színvonalú, jó fizetéssel járó munkahelyet találjanak.

 

A vállalatnak több mint 15 ezer munkavállalója van az országban

Az eseményen Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója kifejtette, hogy a vállalat számára Magyarország stratégiai fontosságú partner és befektetési célpont. A csoport az országban több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, így az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadó.

Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője a beruházás jelentőségét kiemelve kifejtette, hogy Budapest agglomerációja évtizedekig "lesajnált" területe volt az országnak. Mint fogalmazott, gazdasági szempontból a térség ma már különösen fontos, közlekedési csomópontokkal, jelentős közúti közlekedési lehetőségekkel, vasútvonalakkal és repülőtérrel.

Mi épül?Vecsésipari parkBosch csoportagglomeráció

Hírlevél

Hirdetés