2024.04.18, Csütörtök
Látványos videó készült a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építéséről
Épkar Zrt.

Látványos videó készült a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építéséről

magyarepitok.hu

2021.08.18. 07:54 - Füzi Nikolett

A projekt a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának munkájával valósul meg.

Hirdetés

Az Épkar a Facebook oldalán adott hírt és tett közzé látványos videót az épülő tatabányai multifunkcionális sportcsarnok aktuális állásáról, mely ide kattintva tekinthető meg. Mint arról korábban írtunk, a kivitelezést mintegy 18,5 milliárd forintból valósítja meg a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma.

A Beruházás Megvalósító Építtetője a Beruházási Ügynökség - BMSK Zrt., a projekthez kapcsolódó lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokat a FŐBER Zrt. – Győrber Kft. konzorcium látja el. A Weinberg ’93 Kft. pedig az acél főtartó és az ahhoz tartozó másodlagos acélszerkezetek gyártásáért, szállításáért és szereléséért felel.

A beruházás keretében egy 6000 fő befogadására alkalmas sportaréna megépítése zajlik, melynek alapkövét tavaly, 2020 januárjában rakták le, azóta folyamatos ütemben haladnak a munkálatokkal.

A nagy befogadóképességű csarnok közel 19 500 négyzetméteres alapterületén a tervek szerint 3562 ülés valósul meg fix vasbeton lelátón, (melyből 100 darab a sajtónak szánt ülés lesz asztallal kialakítva), illetve 2496 ülés mobil teleszkópos lelátón. 

 

Tágas parkoló várja majd a vendégeket

A létesítményközpont megfelelő helyszíne lehet majd bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is. A sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalékhelyszíne lesz, emellett fontos szerepet tölt be a megyeszékhely sportéletében (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, vívás, cselgáncs) és a rendezvényszervezés tekintetében is.

Multifunkcionalitásában kiemelt szerepet játszik, hogy a küzdőtéren kívül egy jelentős méretű, akár 20 pástot befogadó vívóterem is kialakításra kerül, ami tovább bővíti az épület felhasználásának lehetőségeit.

A külső munkálatok kapcsán a parkolók kialaítása is még folyamatban van, a beruházás részeként a meglévő 170 személygépjármű-parkoló mellé 330 új parkolóhelyet is építenek, ebből 16 hely akadálymentesként készül el. A területen 50 darab kerékpártárolót is kialakítanak, valamint a 3 meglévő autóbuszparkolóhely mellé 6 újat is létrehoznak.

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)sportberuházásokmulticsarnoksportcsarnokTatabányaWeinberg '93 Építő Kft.Főber Zrt.Győrber Kft.

Hírlevél

Hirdetés