2024.06.24, Hétfő
Így halad a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építése
Látványtervek: kemma.hu

Így halad a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építése

magyarepitok.hu

2020.07.20. 07:29 - Almási Krisztina

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar munkájával készülő aréna 6000 fő befogadására lesz alkalmas.

Hirdetés

Idén januárban rakták le a Tatabányán épülő multifunkcionális sportcsarnok alapkövét, amelyet mintegy 18,5 milliárd forintból valósít meg a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma – ez utóbbi vállalat Facebook-oldalán számolt be az építkezés aktuális állásáról. A beruházás megvalósítójaként a BMSK Zrt., mint Beruházási Ügynökség az építtetői szerepkör mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat is ellátja.

 

Látványterv

A beruházás keretében egy 6000 férőhelyes sportarénát hoznak létre közel 19 500 négyzetméteres alapterületen, a csarnok befogadóképessége így alakul:

  • fix vasbeton lelátók: 3562 ülés (ebből 100 darab a sajtónak szánt ülés lesz asztallal kialakítva),
  • mobil teleszkópos lelátó: 2496 ülés.

Az épület pinceszintjén már az utolsó monolit vasbeton falazatok készülnek, és jelenleg a rakodótér falszakaszainak kivitelezése folyik. A sportcsarnok hátsó szárnyában megkezdték a falazott szerkezetek alatt a vízszigetelés kivitelezését, hogy ezután elkezdődhessenek a kőművesmunkák.

Az előregyártott szerkezetek közül már az utolsó pilléreket állítják a helyükre, és közben elhelyezik a pince feletti födém gerendáit és födémpaneleit is.


Többfajta sportot kiszolgáló helyszín létésül

A létesítményt a Tatabányai Gyémánt Strand- és Élményfürdőtől délre eső területen építik meg, ahol jelenleg a strand nyári parkolója, mögötte Napközis-tábor, közepén pedig bontásra váró garázsok és egykori homokbánya található.

 

Látványterv

A terület, amelyen létrehozzák a csarnokot, szervesen csatlakozik Tatabánya mai sportközpontjához, a Sportligethez, mivel a környékén egymáshoz kapcsolódik a Földi Imre Sportcsarnok, a Grosics Gyula Stadion, a súlyemelőterem, a birkózóterem, a cselgáncsterem, a futófolyosó, az ökölvívóterem, az ugrócsarnok, a görkorcsolyapálya és a labdarúgópályák. A létesítményközpont így különösebb közlekedési nehézségek nélkül megfelelő helyszíne lehet majd bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is.

A csarnokban egy 20 pástot magába foglaló vívóterem is működik majd.

A beruházás részeként a meglévő 170 személygépjármű-parkoló mellé 330 új parkolóhelyet is építenek, ebből 16 hely akadálymentesként készül el. A területen 50 darab kerékpártárolót is kialakítanak, valamint a 3 meglévő autóbuszparkolóhely mellé 6 újat is létrehoznak.

 

Látványterv

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.TatabányasportcsarnoksportberuházásokBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Sankó-Ép Kft.

Hírlevél

Hirdetés