2024.03.19, Kedd
Elérte a legmagasabb pontját a Corvin Sétány új korszakát elhozó irodaház
Látványtervek és fotók: Futureal

Elérte a legmagasabb pontját a Corvin Sétány új korszakát elhozó irodaház

magyarepitok.hu, Futureal

2022.01.20. 07:30 - Füzi Nikolett

A Futureal kivitelezésében megvalósuló Corvin Innovation Campus első üteme már szerkezetkész állapotban van, ezt követően pedig megkezdődtek a második ütem munkálatai is.

Hirdetés

A tervek szerint halad a szinte teljesen érintésmentes kialakítású Corvin Innovation Campus fejlesztése: elérte a legmagasabb pontját, ezzel együtt pedig szerkezetkész is a közel 30.000 négyzetméteres irodaház első üteme.

A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen megvalósuló újgenerációs épületegyüttes több mint 17.200 négyzetméteres első fázisa várhatóan 2022 végére, míg a második üteme 2023 negyedik negyedére készül el.

A komoly bérlői érdeklődés eredményeként a Futureal már meg is kezdte a második ütem munkálatait, jövőre pedig már be is költözhetnek az első bérlők

 -  olvasható az ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoport, a Futureal szerdai közleményében.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a projekt részeként az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén, annak főbejáratánál egy több mint 1500 négyzetméteres nyilvános emlékparkot is kialakít önerőből. A parkot az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas művészről, és egyben a nemzet színészéről, Psota Irénről nevezik el.

 

 

Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges és zöld környezet kialakítására

A kivételes lokációjú komplexumot a legszigorúbb BREEAM Excellent fenntarthatósági, valamint az emberközpontú WELL Platina irányelvek szerint fejleszti a Futureal, az előminősítéseket pedig az első fázis során már meg is szerezte.

Ennek eredményeként az épület első ütemének közel kétharmada már bérlőre is talált, a pandémia okozta iparági kihívások ellenére is – derült ki a Futureal közleményéből.

A különleges homlokzattal rendelkező, „A” kategóriás komplexumot a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges és zöld környezet kialakítására is.

Ennek köszönhetően a teljeskörűen akadálymentesített épület precíziós szűrői, UV-s csírátlanítói és aktívszenes szűrőrendszerei Budapest egyik legtisztább beltéri levegőjét biztosítják majd.

 


Közösségi funkciókkal ellátott zöldövezetet alakítanak ki

Az épület udvara a Corvin Sétány egyfajta meghosszabbításaként, egy kellemes rekreációs felületként is funkcionál majd. A fákkal beültetett Psota Irén emlékparkot fából készült ülőhelyekkel látják el, továbbá közösségi funkciókkal is megtöltik, a terület névadója előtt pedig Krauth Veronika egyedi képzőművészeti alkotása tiszteleg majd.

Az irodakomplexum belső tereiben zöld növénydekoráció is gondoskodik az ott dolgozók jó közérzetéről. Az irodaház kevesebb mint 200 méterre található a 3-as metró megállójától, így közösségi közlekedéssel is könnyen és gyorsan megközelíthető.

A kerékpárral érkezők számára emelt számú biciklitárolótl, külön zuhanyzókat és szekrényeket is biztosítanak majd az épületben, ahol kávézó és étterem is szolgálja majd az ott dolgozók és a vendégek kényelmét. Mindemellett hozzátették,

a Corvin Innovation Campus egyben az első kisállatbarát épület is a Futureal irodaportfóliójában.

 



Szinte teljesen érintésmentesek lesznek az irodaház közös területei

A Futureal a Stay Safe kezdeményezése keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezetett be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során, hogy megfeleljen a biztonságos irodai környezettel szembeni legmagasabb piaci igényeknek.

A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak.

A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző berendezések is fogadják majd. Az átlagnál nagyobb belmagasságú liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

Az irodakomplexum tetejére fotovoltaikus napelemrendszer kerül, az így megtermelt villamos energia a becslések alapján, a mélygarázs világításához szükséges árammennyiség 40 százalékát fedezi majd.
 

Számos szakmai díjazásban is részesült már a fejlesztés

A Corvin Sétány nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt, amely elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán.

Mindemellett a fejlesztés 2014-ben az első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést is.

Az épületről készült egy drónvideó is:
 

 

Mi épül?FuturealCorvin sétányCorvin-negyedirodaházparképítésfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés