2024.03.29, Péntek
21. századi szolgáltatásokkal újult meg az ELTE fővárosi kollégiuma
Fotók: Épkar Zrt. / Facebook és Bruzák Noémi/ MTI

21. századi szolgáltatásokkal újult meg az ELTE fővárosi kollégiuma

magyarepitok.hu, MTI

2022.02.15. 14:57 - Kolinek Nóra

A ELTE Márton Áron Szakkollégiumának fejlesztése az Épkar kivitelezésével valósul meg.

Hirdetés

Átadták kedden az ELTE Márton Áron Szakkollégium felújított budapesti épületét. Ahogy korábban már beszámoltunk róla a kivitelezést az Épkar Zrt. végezte el.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter az egyetemi oktatás fontos elemének nevezte a kollégiumokat, amelyek tanulási, közösségi és művelődési lehetőségeket is nyújtanak. A miniszter felidézte: 2016-ban döntöttek a Márton Áron Szakkollégium egyetemi integrációjáról, az intézmény az ELTE vagyonkezelésébe került, amely meggyőzte a kormányt az intézmény mintegy 15 milliárd forintos felújításáról.

Ennek első elemét adták át kedden, az 5 milliárd forintos beruházás 518 férőhely modernizálását jelentette. A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy akadálymentesített férőhelyeket is kialakítottak.

 

Fotók: Épkar Zrt. /Facebook

 

A fejlesztés további ütemekkel folytatódik

Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora arról beszélt, hogy a Márton Áron Szakkollégium kollégistáinak többsége budapesti felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgató, a szakkollégium munkájával segíti a kisebbségben élő magyarság nemzethez tartozásának tudatát.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja azt hangsúlyozta: a kollégium úgy lett megtervezve, ahogy 21. században elképzeljük a kollégiumi szolgáltatásokat.

Fejes István kollégiumvezető (b2), Varga Réka, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának elnöke (b3), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (k), Borhy László rektor (j3) és Scheuer Gyula, az egyetem kancellárja (j2)
Fotó: Bruzák Noémi/ MTI

 

Hozzátette: az elmúlt években az ELTE összes kollégiumában voltak fejlesztések, nagy részükben gépészeti illetve energetikai felújításokat végeztek, amelyek egyben éves szinten százmilliós megtakarítást jelentenek az intézmény számára, emellett a beruházások környezeti hatásait is fontosnak nevezte.

A Márton Áron Szakkollégiummal összefüggésben azt emelte ki: az intézményben családbarát szobákat is kialakítottak, a beruházás második ütemében a sportolást, a közösségi életet elősegítő fejlesztések lesznek, színpadot is építenek.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.ELTEBudapestoktatási beruházáskollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés