2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Feltételes közbeszerzési szerződést kötött a SWIETELSKY Magyarország Kft. a nyíregyházi nővérszálló megépítésére
Jósa András Oktatókórház Nyíregyháza (facebook.com/Jósa-András-Oktatókórház)

Feltételes közbeszerzési szerződést kötött a SWIETELSKY Magyarország Kft. a nyíregyházi nővérszálló megépítésére

magyarepitok.hu

2022.02.01. 18:30 - Bíró Beáta

A SWIETELSKY Magyarország Kft. építheti meg a nővérszállót a nyíregyházi kórház területén. A társaság a legolcsóbb ajánlattal nyert azon pályázók között, akik tudták vállalni a fél éves feltételes közbeszerzési szerződésnek az árgaranciára vonatkozó feltételét. A beruházást az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) finanszírozza. 

Hirdetés

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az uniós közbeszerzési értesítőben tette közzé a 118 férőhelyes nővérszálló nyertes kivitelezőjének a nevét, aki az ingatlant a nyíregyházi kórház területén építheti meg. A SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 1 milliárd 139 millió forintért vállalta a kivitelezést. A nyílt pályázaton összesen heten indultak. Lapunk úgy tudja, közülük a Brand 2001 Kft.-vel közös ajánlattevőként pályázó miskolci ÉMI-BER Észak-Magyarországi Beruházási és Fővállalkozási lebonyolító Kft. visszalépett.

A SWIETELSKY lapunkat arról tájékoztatta:

az ajánlatban rögzített információ alapján tudatában volt, hogy a szerződés azon a napon lép hatályba, amely napon az Ajánlatkérő értesíti a nyertes ajánlattevőt arról, hogy a teljes fedezet rendelkezésre áll és a projekt fizikai zárásának időpontját meghosszabbították. A nyertessel január 17-én kötött szerződést az ajánlatkérő, amely szerződés kiköti, hogy a nyertes pályázó fél évig garantálja az árait.  

 

Az épületben 60 lakóegységet alakítanak ki   

A nyertes feladata a 118 férőhelyes nővérszálló kivitelezése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén. A munkálatok megkezdése előtt azonban el kell bontani a régi, jelenleg használaton kívüli infektológiai osztály épületét. Ennek helyén létesül majd a nettó 1919 négyzetméteres szálló, amely földszint plusz két emeletes lesz.  

A 60 db, jellemzően azonos kialakítású lakóegység saját főzőfülkével és fürdőszobával felszerelt, utóbbi kézmosóval, wc-vel, zuhanyzóval. Az épületben recepció, gépészeti helyiség, szintenként- elektromos helyiség és mosókonyha is lesz. Az emeletek között vasbeton szerkezetű lépcső és lift biztosítja az közlekedést.  

A tenderen indult egyébként - a már említetteken kívül - négy nyíregyházi székhelyű cég: a TLT Group Építőipari tervező, Bonyolító és Fővállalkozó Kft., a DCs-Bau Kft., a Kelet-Út Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft. és a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., továbbá a harsányi székhelyű JD Bau 2014 Kft.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Nyíregyházaegészségügyi fejlesztésegészségügyi beruházás

Hírlevél

Hirdetés