2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új uszodával bővül a Tatai Olimpiai Központ
Fotó: mnsk.hu/A fotó a jelenlegi uszodát ábrázolja

Új uszodával bővül a Tatai Olimpiai Központ

magyarepitok.hu

2022.02.08. 08:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Egy 150 fő befogadására és versenysportra is alkalmas új uszodát terveznek.

Hirdetés

Az OCTOPUS Invest Szolgáltató Kft. tervezheti meg a 150 fő befogadására és versenysportra alkalmas új uszodát a Tatai Olimpiai Központban – szerepel az európai uniós közbeszerzési értesítőben. Az ajánlattevő feladata az uszodaépítéshez kapcsolódó tervezési feladatok ellátása, amely magában foglalja

  • az építési engedélyezési tervek elkészítését, engedélyeztetését
  • és az építési beruházás megindításához szükséges kivitelezési tervdokumentáció teljes körű elkészítését,
  • valamint a tervezői művezetést.

A tervezéssel érintett ingatlan a Tatai Olimpia Központ területén, azaz Tatán, a Baji út 21. alatt található, melynek nagysága 19 hektár 2842 négyzetméter.

Az ingatlan 1955-től természetvédelmi oltalom alatt áll.

A park tájépítészeti alkotásként, a parkot alkotó egyes épületekkel, az értékes és ritka növényállománnyal együtt, mint történeti kert 2005-től műemléki védettséget élvez.

 

Nem keverednek a sportolók a fürdővendégekkel

A Tatai Olimpia Központ jelenlegi uszodája 25 méteres és 3 pályás (1.6 méter mély) medencéből áll, mely sem a versenysport, sem az utánpótlás felkészüléséhez nem megfelelő. Az ingatlan infrastruktúrájának fejlesztése érdekében ezért egy 150 fő befogadására és versenysportra is alkalmas új uszodát építenek.

Az új épület alagsori szintjén kell elhelyezni minden - az épület működéséhez szükséges - gépészeti funkciót – például vízgépészet, sav-, lúgtároló, vész zuhanyzó, légtechnikai berendezések elemei, légcsatornák vezetése. Az alagsorba való bejutást úgy oldják meg, hogy a terepszintről targoncával is használható, vagyis rámpával megközelíthető legyen. Az alagsor és a földszint között nem szükséges épületen belüli kapcsolatot kialakítani. Az alagsorban egy külön bejárattal rendelkező, körülbelül 300 négyzetméter területű raktár kap helyet.

A földszinti részt úgy tervezik meg, hogy a fürdővendégek és az úszásoktatásra járó gyermekek közlekedési útvonala, valamint a sportolók közlekedési útvonala teljesen szétválasztott legyen.

 

A versenymedence mellett jakuzzinak is lesz hely

 A földszint az alábbi elemeknek kínál helyet:

  • vízforgatással, élményelemekkel, ülőpadokkal ellátott és 12 fő befogadására alkalmas jakuzzi,
  • 100 centiméter mély merülő medence,
  • 16 méter x 8,5 méter és 80 centiméter mély tanmedence,
  • valamint 51,505 méter x 20,40 méteres, 200 centiméter mély versenymedence.

A versenymedence két hosszabbik és az egyik rövidebbik peremét feszített víztükörrel, a másik, rövidebb oldalát 30 centiméter magas és 65 centiméter széles perememeléssel alakítják ki. Itt helyezik el az indító elemeket.  Az emeleti részen egy 100 fő befogadására alkalmas lelátót is terveznek.

Mi épül?TataOctopus Invest Kft.uszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés