2024.04.25, Csütörtök
Zárt átjáróval és tornateremmel jött létre a Veszprém közeli iskola új épülete
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Zárt átjáróval és tornateremmel jött létre a Veszprém közeli iskola új épülete

magyarepitok.hu

2022.02.24. 11:53 - Hegedűs Gergely

A Vemévszer által kivitelezett bővítés során új tantermekkel is gazdagodott a 77 általános iskolásnak helyet biztosító intézmény.

Hirdetés

Átadták a felsőörsi a Malomvölgy Általános Iskola bővítésének építési projektjét. A veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tagiskolájának fejlesztését a Vemévszer Kft. kivitelezte. A 2021 januárjában kezdődött munkálatok a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. és Felsőörs önkormányzata közös beruházásában valósultak meg.

A projektben a 77 alsó tagozatos diákot nevelő intézményt egy kétszintes épülettel bővítették, amelyben egy tornaterem is létre jött. Utóbbit a földszinten alakították ki öltözőkkel és szertárral. Emellett a konyha és az étterem is ide került. Az emeleten két tanterem, egy lelátó galéria és a gépészeti terek, raktárak kaptak helyet.

A meglévő általános iskola belső udvari részéhez egy összekötő, zárt folyosó is épült, amelyen keresztül az új tornaterem megközelíthetővé vált.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is jeleztük, a fejlesztés egyik különlegessége az volt, hogy a telek lejtős terepen helyezkedik el, így a földszint háromnegyedét a terepszint alá süllyesztették.
 


Napelem rendszer felel a megújuló energiaforrásért

Az intézmény bővítésével kapcsolatosan Kadnár János, a Vemévszer Kft. létesítményfelelőse informálta lapunkat. Az épületre egy cserépfedésű fa fedélszerkezetű magas tető került fel, az ehhez szükséges nagy fesztávot nagy méretű főtartókkal hidalták át. A 18,32 méter hosszú, közel 3 tonnás ragasztott főtartók beszállítása kihívás volt a közútról a munkaterületre. Az elemeket 90 tonnás autódaruval emelték az épület középtengelyébe.

A szakemberek a tetőszerkezetre egy héjazatot készítettek, valamint egy belső lapostetőt is kialakítottak, amelyre napelem rendszert telepítettek.

Az intézmény homlokzati nyílászárói pedig szintén fa és fém kivitelben készültek.
 


A tornaterem kiváló helyszínt nyújt majd a közösségi rendezvényeknek is

Az létesítményfelelőtől azt is megtudtuk, hogy a szerkezetépítést követően elvégezték többek között a gépészeti, villamos alapszerelési, továbbá a belső szakipari munkákat, továbbá a kivitelezés befejező szakaszában került sor többek között a tereprendezésre, és a térburkolatok elhelyezésére is.

Kadnár János elmondta, az új tornateremben kialakították a belső faburkolatokat, küzdőterét pedig egy 9,4 mm-es habalátétes pvc típusú sportpadlóval látták el, valamint sporteszközöket is telepítettek.

A tornateremben az iskolai, illetve tömegsport mellett különféle edzésekre is lesz lehetőség, továbbá kiváló helyszíne lehet számos közösségi rendezvényenek is.

 

 

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)FelsőörsVeszprémúj iskolaépületiskolaépítésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés