2024.03.28, Csütörtök
Felavatták az Építőipari Mesterdíjjal is elismert Aeroplex új repülőhangárját
Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Felavatták az Építőipari Mesterdíjjal is elismert Aeroplex új repülőhangárját

MTI, magyarepitok.hu

2022.03.07. 12:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Weinberg ’93 Kft. generálkivitelezőként járult hozzá a nagyszabású projekthez.

Hirdetés

A Budapest Airport területén zajló, az Aeroplex Kft. saját beruházásaként megvalósuló új hangár átadására március 4-én került sor. A hazánkban egyedülállónak tekinthető létesítmény építéséről több alkalommal is beszámolt lapunk, legutóbb decemberben, amikor a hangár egyedi acélszerkezet gyártásáért és építéséért Építőipari Mesterdíjat vehetett át Derczó István, a Weinberg ’93 Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új repülőgépcsarnok alapterülete több, mint 8200 négyzetméter, szabad fesztávolsága 90 méter, legmagasabb pontja 31 méter, szélestörzsű repülőgépek teljes körű kiszolgálására és szervizelésére is alkalmas.

Az Aeroplex korábbi közlése szerint a csarnok felépítése 10 milliárd forintba került. A beruházáshoz kormányzati támogatást kaptak.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd
Derczó István, a Weinberg 93 Kft. ügyvezető igazgatója, György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, Demény Árpád, az Aeroplex Kft. ügyvezető igazgatója és Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági fejlesztésért felelős helyettes államtitkára (b-j)
 

A fejlesztésnek köszönhetően kivételes szolgáltatásokat kínálhatnak

A beruházások fontos szerepet töltenek be a magyar nemzetgazdaságban, a kormány ezért kedvező környezetet teremtett a befektető cégek számára - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ hangárátadó ünnepségén.

Joó István hangsúlyozta,

az Aeroplex építkezése hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az európai repülőgép-karbantartás élvonalába kerüljön.

A helyettes államtitkár a légi közlekedés kiszolgálását azért is tekinti különösen fontos ágazatnak, mert a járvány ellenére tavaly már számos új járatot indítottak a belföldi repterek, a légi teherszállítás pedig több mint a harmadával bővült az előző évhez képest.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László szerint az Aeroplex és Magyarország számára egyaránt a versenyképesség erősítése az egyik legfontosabb kihívás. A cég beruházása jól mutatja, hogy a magyar cégek a legnehezebb időkben sem állnak le a fejlesztésekkel - tette hozzá György László. Az elmúlt években - fogalmazott - érdemes volt korszerűsíteni, mert a válsággal együtt a visszafogott keresletnek is vége, ráadásul ma már lényegesen többe kerül és tovább tart beruházásokat megvalósítani, mint az elmúlt két évben.

Az Aeroplex ügyvezető igazgatója a rendezvényen közölte, hogy az új csarnokkal együtt csaknem 200 új munkahely jött létre, és jelentősen bővül a cég kapacitása. Demény Árpád legalább ilyen fontosnak nevezte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően európai szinten is kivételes szolgáltatásokat kínálhatnak a légitársaságoknak.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Aeroplex Kft. Liszt Ferenc repülőtérhangárBudapest

Hírlevél

Hirdetés