2024.03.29, Péntek
Elkészült a Rákóczi Tábort kiegészítő, zöldtetős sportkomplexum
Fotók: MTI/Vajda János

Elkészült a Rákóczi Tábort kiegészítő, zöldtetős sportkomplexum

magyarepitok.hu, MTI

2022.04.04. 07:45 - Kalácska-Nagy Nóra

A kivitelező RexBau Kft. és a Weinberg '93 Kft. 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot épített fel.

Hirdetés

Sportcsarnokkal bővült a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontja, a létesítményt március végén adták át. A sportcsarnok a szövetség örökös és tiszteletbeli elnökének, Halzl Józsefnek a nevét viseli. A kivitelező a RexBau Kft. és a Weinberg '93 Kft. konzorciuma volt.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Rákóczi Szövetséget az egyik legnagyobb és a nemzet egységét, határokon átívelő összetartozását leginkább szolgáló társadalmi szervezetnek nevezte. A miniszter egyben gratulált a szövetség tisztújító közgyűlésén újraválasztott elnöknek, Csáky Csongornak és az elnökségi tagoknak.

Fotók: MTI/Vajda János

A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készült

A projekt indulásakor írt cikkünk szerint a komplexum

  • egy 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot,
  • egy 25 méter hosszúságú, szabad vízfelületű úszómedencét,
  • két nagyméretű sportpályát,
  • egy röplabdapályát,
  • egy szabadtéri színpadot
  • és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal magában.

A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnokba teremlabdarúgó-, kézilabda- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellness-részleget építettek. A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készült, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az Alföldre, a Tokaj-hegyre és Sárospatakra.

Gulyás Gergely a kormány nevében azt kívánta a Rákóczi Szövetségnek, hogy legyen továbbra is sikeres a közösségépítésben, "a magyar és magyar közötti hidak megtalálásában", az anyaországi, a határon túli és a diaszpóra magyarságának összekapcsolásában, a következő nemzedék magyarságtudatának megerősítésében.

Csáky Csongor elmondta, a Rákóczi Szövetség a kormány támogatásával több mind kétmilliárd forintból építette meg a sportcsarnokot és a mellette álló sportkomplexumot.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.RexBau Kft.Sátoraljaújhelysportcsarnoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés